Aspiranten 1 Kampioen

Category: Wedstrijden 235

Met een heerlijk gevoel werd ik vanmorgen wakker, want wat is er nou mooier als je kind die dag kampioen kan worden. Het was weliswaar 7.30 uur, maar wat zou het, met een big party in het vooruitzicht. Maar voor het feest kon los barsten, stond er nog een belangrijk potje op het programma tegen het zeer jonge maar goede Hoofddorp Pioniers 2. Gelijk spelen was genoeg, maar als je weet dat je vandaag de titel kan grijpen, dan kunnen er factoren mee gaan spelen, waar je als coaches geen grip op hebt: zenuwen, wedstrijdspanning, etc.

Op het werpen van Sam V. wisten de Pioneers te starten met 4 wijd, maar Sam herstelt zich en volgt met 3-slag. Een verre klap leek een punt te gaan opleveren, maar gelukkig stond Jop precies goed voor een mooie vangbal. Sam kon de run echter niet stoppen, want nog een ferme klap volgde. Even slikken, 0-1, maar met 3-slag voorkwam Sam verder onheil. Het was onze beurt en na 7 ballen dendert Mylan de bal voor een honkslag weg. Jochem volgde met een vangbal en hoewel Sam V. 4 wijd kreeg, sneuvelden zowel Roemer als Teun met 3-slag. 0-1 zou je denken, nou nee, tussendoor 2x een doorgeschoten bal, waarop Mylan en Sam V. konden scoren voor 2-1.

Vervolgens weer een briljante 2e inning voor Sam V.. De Hoofddorpers werden er moedeloos van, maar ook onze slagploeg had het zwaar tegen hun pitcher. Ondanks een honkslag van KC kwam ook hij ongeschonden door deze slagbeurt. Het wordt ééntonig, maar ook in de 3de inning komen we niet in de problemen. Sam V. eindigt na 63 gegooide ballen op 37 slag en 26 wijd, 8x 3-slag en 3 walks, tja kan het nog beter…. Maarten moet een vrije lop toestaan aan Jop en Finn en dan treedt Mylan in het slagperk. Zijn driehonkslag is zo mooi, de linksvelder kan alleen maar bewonderend toekijken en Jop en Finn komen gemakkelijk thuis.

Dat brengt wel wat emotie los bij pa… Mylan, Jochem en Sam V. tillen de score naar 7-1 en als dan ook Smokie met een prima tik doorkomt bij volle honken, staan we op een veilige 8-1 voorsprong.

Aan Roemer de taak de boel dicht te houden en dat is aan deze closer wel toevertrouwd. De laatste honkloper probeert in alle wanhoop nog thuis te komen, maar wordt voor de thuisplaat uitgetikt door Parker, maar het kan ook Roemer zijn geweest. Ik weet het even niet meer, maar de dolle vreugde is er niet minder om, wij zijn…….

KAMPIOENEN
seizoen 2018 Honkbal Aspiranten 2de klasse B

Wat was het leuk dat er zo veel toeschouwers waren, waaronder onze held Timo van Ancum en spelers van Heren 1 met hun coach Erik Ultee, die ik als kleine jongen zag catchen, toen Hurricanes nog Cuir 2000 heetten. Heren 1 gaf toe, dat zij voor volgend seizoen al vrezen voor hun plekkie, zo waren zij onder de indruk van onze ploeg.
Het feest barst los, coach Vincent krijgt een Gatorade douche, maar kwam er bijna droog vanaf. Kirby kwam goed weg, maar de glimlach op zijn gezicht was veelzeggend.

Related Articles