Aspiranten 2 Kampioen

Category: Wedstrijden 500

Hilversum Hurricanes, zaterdag 29 september 8.30u. De eerste jongens komen binnendruppelen op de club, zodat we om 8.45u kunnen beginnen met de warming-up voor onze wedstrijd tegen de Houten Dragons. Na een rondje warmlopen en het rekken en strekken van de armen en benen beginnen we met de teambespreking. Alle jongens zijn gefocust en hebben door dat dit de belangrijkste wedstrijd van het seizoen is. Als wij deze winnen kan niemand ons meer inhalen en ligt de druk volledig bij onze concurrent Phoenix, die 4 keer zullen moeten winnen om nog op gelijke hoogte te kunnen komen.
Het is een mooie zonnige dag, de lijntjes zijn perfect getrokken en de wedstrijd zal onder leiding staan van umpire Egon.

De Dragons betreden het strijdtoneel om te gaan slaan en mogen het opnemen tegen onze pitcher David. David heeft er zin in en straalt een gezonde dosis zelfvertrouwen uit. Dat geldt trouwens voor het gehele team die elkaar aan het aanmoedigen zijn.
Angus, Django en Djon kunnen niet op tegen het pitchwerk van David en het veldspel van de Hurricanes. De eerste 3 worden gelijk uitgemaakt en binnen 5 minuten zijn wij aan slag. Ons publiek zit mee te leven en te genieten en aan te moedigen in het zonnetje.
De eerste inning gaat perfect voor ons want Julian, Olaf, Jack, Bram, Luca, Seamus, Noah, Steven en weer Julian weten te scoren. Bodie offert zich op om Luca te laten scoren en David wordt helaas nog net op de thuisplaat uitgetikt. We weten 9 punten te scoren in de eerste inning. Dit zal de tendens zijn voor de gehele wedstrijd, de zeer sportieve Dragons komen er niet aan te pas. David en Bram leveren perfect pitchwerk af, catcher Steven laat er niets langs gaan en op het eerste honk weet Luca alles te vangen, ook de strakke aangooi van korte stop Julian. Noah en Jack spijkeren het derde honk volledig dicht en ook op de andere honken en in het outfield komt er niets langs Olaf, Seamus of Bodie. De partij wordt gewonnen met 23-2 en de spelers krijgen een staande ovatie van de aanwezige vaders, moeders, opa’s, oma’s, tantes etc..

Nu is het aan de Phoenix die om 12.00u tegen de Nieuwegein Diamonds spelen. Monique, Egon, Bram, David en Bodie gaan er heen om te kijken, want als de Diamonds winnen dan zijn wij kampioen. Blijkbaar hebben zij onze uitslag doorgekregen en kunnen zij deze mentale mokerslag niet te boven komen. Door goed spel van de Diamonds gaan ze kansloos ten onder met 12-0.
Hurricanes Honkbal Apiranten 2 is kampioen!!! Gefeliciteerd namens de club en deze zeer trotse coach.

Related Articles