Hurricanes Nederlands kampioen

Category: Wedstrijden 156

De Hilversum Hurricanes hebben van hun droom werkelijkheid gemaakt, ze zijn de beste van Nederland. In de finale, de tulipbowl, werd zondag de Lelystad Commanders bedwongen met 24-13.

De Hurricanes domineerde de gehele wedstrijd door een wederom sterk spelende verdediging en ook een goed draaiende aanval. De eerste helft wist mani Blijd los te breken voor een eerste touchdown en na een fieldgoal van Pascal van de Brink kwam de score op 10-0. Vlak voor rust wist Lelystad hier alleen een fieldgoal tegenover te zetten, waarmee de ruststand op 10-3 kwam.

Na de rust gingen de Hurricanes verder met waar het mee bezig was. Door twee mooie touchdownpasses van Maurice Tielen naar Jan Pecnik kwam de score op 24-3 aan het eind van het derde kwart. Het leek de nekslag voor Lelystad, maar die gaven op hun beurt niet op. In een ultieme poging wisten zij door een touchdownpass en een fieldgoal terug te komen ver in het laatste kwart, maar meer stond de verdediging van Hilversum niet toe, waardoor de tijd solide werd uitgespeeld en het feest losbarstte.

Voor het eerst in 17 jaar zijn de Hurricanes nu weer de beste American footballploeg van Nederland. Een droom die al lang wordt uitgesproken is nu eindelijke werkelijkheid.

Related Articles