Moeizaam Almere voorbij

Category: Wedstrijden 285

Door het slechte weer had quarterback Maurice Tielen moeite om de passing game opgang te brengen. Hierdoor was het lastig voor de Hurricanes om een First down te halen. Het ging meteen mis in het eerste kwart, wanneer onze mannen de bal naar Almere gingen punten. Deze werd geblockt, waardoor de verdediging een lastige veldpositie had. Almere maakte hier volop gebruik van en haalde met een mooie run de eerste touchdown binnen. De PAT (Points After Touchdown) werd geblockt, wat de stand bracht op 6-0.

In het tweede kwart wist Almere nogmaals te scoren door fouten en overtredingen aan onze kant. Voor de tweede keer werd de PAT gestopt, waardoor de score op 12-0 kwam. Er moest iets veranderen. De Hurricanes, die duidelijk Almere onderschatte, ging een zware strijd tegemoet. Aan het eind van het tweede kwart wist Tielen zijn reciever Robin Hetharia te vinden voor een touchdown. Net als bij Almere werd ook nu de PAT geblockt, wat de stand bracht tot 12-6.

Na de rust herpakte onze defense zich, waardoor Almere bijna niet meer tot terreinwinst kwam. Onze offense kon echter geen vuist maken, waardoor weinig verandere op het scoreboard. In het laatste kwart konden de toeschouwers uit Hilversum eindelijk juichen toen receiver Stephan Rasch een diepe bal van Tielen ontving en, na een slalom door de defense van Almere, naar de endzone kon sprinten om de 12-12 op het scoreboard te zetten. Nu werd het nog even spannend voor kicker Tim Beuckens, maar zijn bal kwam tussen de palen, waardoor de mannen met een score van 12-13 weer de leiding pakten in de wedstrijd. Deze tegenslag kwam Almere niet meer te boven, waardoor dit ook de eindstand bleek te worden.

Related Articles