Weer met 2 benen op de grond.

Category: Wedstrijden 278

Waar vorige jaar de Hurricanes nog een spannende pot speelden tegen de Arnhem Falcons voor een plek in de Tulipbowl (Nationale Finale) was het afgelopen zaterdagavond wel anders. Onze mannen verloren thuis tegen de Falcons met 26-7.

In het begin van de wedstrijd was er nog niks aan de hand. Arnhem scoorde een paar first Down’s, maar de verdediging van de Hurricanes kon Arnhem ervan weerhouden om te scoren. Helaas stond onze aanval er minder goed voor en konden ze geen terreinwinst maken, waardoor ze op eigen terrein moesten punten. Dit ging goed fout. De bal werd over het hoofd van onze punter gesnapt en kwam in de endzone van Hilversum terecht, waardoor een speler van Arnhem er bovenop kon duiken voor een Touchdown.

Arnhem kon voor de PAT (Points After Touchdown) de bal door de palen trappen en zo stond de score op 7-0.

Deze fout was de inleiding van een fouten festijn aan de kant van Hilversum, want 5 minuten later gooide spelverdeler Maurice Tielen een Interception (bal wordt gevangen door de tegenpartij) waardoor Arhnem hun aanval kon beginnen op het terrein van de Hurricanes. Dit was meteen weer een grote uitdaging  voor onze verdediging. Arnhem kon door het veld over te rennen hieruit mooi scoren, Maar miste de PAT waarde de score op 13-00 kwam. Tevens de score waarmee de eerste helft werd afgesloten.

In het derde kwart wist de runningback van Arnhem nogmaals te scoren en werd wederom de PAT gemist. Pas aan het eind van het vierde kwart was er een lichtpuntje voor onze mannen. Het jonge talent Robin Hetharia wist de bal te vangen en de endzone te vinden voor een touchdown. Tim Beuckens kon de PAT maken, waardoor de score op 19-07 kwam. Met nog 6 minuten op de klok moesten de Hilversummers alles op alles zetten om minstens nog 2 touchdowns te scoren, helaas waren ze machteloos en kon in de laatste minuut Arnhem de score nog uitbreiden tot 26-07.

De volgende wedstrijd staat op 31 maart op het progamma op Sportpark Sloten, uit tegen de Amsterdam Crusaders om 14.00 uur.