Team Deutschland wint MNC

Category: Evenementen 271

Afgelopen weekend was de 8e editie van de Midden Nederland Cup.  Het jaarlijks terugkerende toernooi waarin Dames 1 het opneemt tegen de sterkste tegenstanders uit Midden-Nederland. Sinds enkele jaren aangesterkt door de deelname van team Duitsland en Ierland.  Team Duitsland bleek dit jaar de sterkste ploeg en ging met een ruimte winst op UVV in de finale er met de titel vandoor.  Dames 1 heeft dit jaar laten zien wat ze in huis hebben en tot in de laatste pouleronde meegedaan voor een plaats in de finale.

Zaterdagochtend startte het toernooi al vroeg met de kraker van Hilversum Hurricanes tegen HCAW. Na een moeizame start ontwaakten de Hilversumse dames en eindigde de wedstrijd met de eindstand  van 5-3 in het voordeel van Hilversum.  ’s Middags lieten de Hurricanes zien dat zij een ploeg zijn om rekening mee te houden,  met een overtuigende overwinning op Centrals van 8-0. Met een goed gevoel, een warme douche en een geslaagde barbecue werd de eerste dag afgesloten.

Op dag twee stonden de dames, coaches en supporters wederom al vroeg in de morgen op het veld. Team Ierland maakte hun opwachting. Ditmaal bleken de dames wel vanaf het begin scherp en werd er geknokt voor een overwinning van 0-3 op de Ieren. Met nog één overwinning te gaan werd er voorzichtig gespeculeerd over een plek in de finale. Ook diverse supporters toonden vertrouwen door met de met de toto in te zetten op een finaleplaats voor de Hilversum Hurricanes.  Helaas bleek UVV een maatje te groot. Hoewel het lange tijd spannend bleef, ging UVV er met de winst, 0-4, en daarmee de finaleplaats vandoor. 

Hoewel nog ongeslagen op het toernooi bleek UVV in team Duitsland een meerdere te moeten erkennen.  Met een 6-0 overwinning mag team Duitsland zich dit jaar prijzen als winnaar van de Midden Nederland Cup. Bij ondergaande zon hebben de winnaar en verliezend finalist de prijzen in ontvangst genomen.

Speciale dank aan de batgirls Jule, Fréderique en Robin die dit weekend vol enthousiasme onderdeel uitmaakte van team Hilversum Hurricanes en natuurlijk veel lof voor alle vrijwilligers die dit weekend mogelijk hebben gemaakt!

De winnaars van de toto waren op het moment van de bekendmaking al huiswaarts, zij hebben inmiddels bericht ontvangen van de te ontvangen prijzen. De toto is mede mogelijk gemaakt door Dijkzicht te Loosdrecht www.dijkzichtbv.nl.

Eindstand Poule A:
1. Duitsland, 2. Quick Amersfoort, 3. DVH, 4. Amsterdam Pirates, 5. Domstad Dodgers.

Eindstand Poule B:
1. UVV, 2. Hilversum Hurricanes, 3. Ierland, 4. Centrals, 5. HCAW.

Alle uitslagen:

Zaterdag 23 maart

10.00    DVH – Domstad Dodgers 6-3 Hilversum Hurricanes – HCAW 5-3
11.30 Amsterdam Pirates – Quick Amersfoort 0-3 Centrals – UVV 2-7
13.00 Team Ireland – HCAW 9-1 Team Deutschland – DVH 2-1
14.30 Centrals – Hilversum Hurricanes 0-8 Domstad Dodgers – Amsterdam Pirates 0-4
16.00 Quick Amersfoort – Team Deutschland 1-3 UVV – Team Ireland 5-0


Zondag 24 maart

9.30    Amsterdam Pirates – DVH 4-8 Team Ireland – Hilversum Hurricanes 0-3
11.00 HCAW – Centrals 0-12 Domstad Dodgers – Team Deutschland 2-7
12.30 Hilversum Hurricanes – UVV 0-4 DVH – Quick Amersfoort 0-3
14.00 Team Deutschland – Amsterdam Pirates 7-0 Centrals – Team Ireland 1-4
15.30 Quick Amersfoort – Domstad Dodgers 11-0 UVV – HCAW 6-1
17.00 Duitsland – UVV  6-0  

Related Articles