Hilversum Hurricanes zetten weg naar boven in

Category: Wedstrijden 461

Zondag paasmiddag namen de Hurricanes, regerend landskampioen, het op tegen de verliezend finalist van afgelopen jaar, de Lelystad Commanders. In de finale afgelopen jaar waren de Hurricanes nog een maatje te groot, maar dit seizoen draaien de heren uit de Mediastad nog niet op volle toeren. Het gebrek aan ritme en een aantal grote blessures leidde tot tegenvallende resultaten.

De Hurricanes begonnen fel aan de wedstrijd, ze begonnen met balbezit en dreven dit meteen voor een touchdown door Mani Blijd. De Commanders op hun beurt scoorden ook vrij snel, waardoor de wedstrijd een tijd in evenwicht bleef, 7-7.

Na een mooie pass van quatreback Maurice Tielen naar Guy van de Hazel kwamen de Hurricanes voor op 14-7. Dit wisten ze vlak voor rust zelfs uit te bouwen door nog een passing touchdown naar Robin Hetharia. Na een fieldgoal van de Commanders kwam de ruststand op 21-10.

Lelystad begon scherp aan de tweede helft en scoorde snel een touchdown (maar miste de extra punt) 21-16. Lang bleef deze stand op het scoreboard staan, tot de Hurricanes vlak voor tijd nog een keer het veld over dreven gevolgd door een Maurice Tielen touchdown. Deze klap kwamen de Commanders niet meer te boven, waardoor de ongeslagen Commanders wederom verloren van de Hurricanes. Deze wedstrijd geeft onze heren uit de mediastad het gevoel dat de weg naar boven weer is ingezet, op weg om de landstitel te verdedigen.