Hurricanes verliest van Amsterdam

Category: Wedstrijden 94

Afgelopen Zondagmiddag in Amsterdam mochten de Hurricanes aantreden tegen de Amsterdam Crusaders. Amsterdam die na hun Europese avontuur en tot nu toe succesvolle comeback maken in de Eredivisie.

De Crusaders wisten snel te scoren in het eerste kwart. De aanval van de Amsterdammers verliep soepel, ze dreven veel het veld over maar de verdediging van de Hurricanes wisten ze, op de eerste drive na, op tijd te stoppen. De aanval van de Hurricanes had het, zoals alle wedstrijden nog niet seizoen erg lastig. Ze kwamen niet in hun spel en wisten geen goede drive op te zetten.

Bij het punten ging het mis voor de Hurricanes. De bal kwam niet aan bij de punter en  Amsterdam kreeg de bal terug kon krijgen in de endzone van de Hurricanes. Niet veel later ging het wederom weer mis bij de aanval omdat er een interception werd gegooid en deze werd terug gelopen in de endzone. Hierdoor stond er al snel 21-00 op het scorebord. Dit was tevens de ruststand.

Net na de rust wisten de Hurricanes zich goed te herstellen en al snel stond door een mooie catch van Guy van den Hazel en een run van Maurice Tielen de score op 21-6 (De extra punt werd geblokt). Dit was echter de enige score van de Hilversummers, want ook de tweede helft wist de aanval van Hilversum geen vuist meer te maken. Zo konden de Crusaders door nog twee touchdowns eenvoudig weglopen naar een grote overwinning; 34-6. Een flink pak slaag voor de Hurricanes die nu hard aan de bak moeten om nog kans te maken op titelprolongatie.