Fantastisch Beeballtoernooi

Category: Wedstrijden 260
De deelnemers van het Jan Kort Beeballtoernooi 2019

Het was zover. Na een schitterend en zonovergoten toernooi bij UVV hadden de beeballers de smaak te pakken. De talenten waren ditmaal welkom bij HCAW voor het Jan Kort Beeballtoernooi. Het was iets minder warm, maar ook nu was het weer boven verwachting mooi. Beide teams konden rekenen op maar liefst 4 wedstrijden en de Majors konden zelfs nog strijden voor een finaleplek. Bij aankomst zag het er al gezellig uit. De loterij was weer aanwezig en het winkeltje was uitgedost met de restanten van het voorafgaande Pinkstertoernooi, maar er lag voor ieder wat wils.

Pak aan, schoenen aan en opmaken voor de gezamenlijke warming-up. Zo leuk om alle teams bij elkaar te zien en dan wachten op de begeleiding voor de warming up. Wacht even… die begeleiding was er niet… De warming-up werd dan ook gestart door niemand minder dan onze eigen coach Michel samen met David, de coach van Zuidvogels. Iedereen was na de nodige oefeningen goed warm (niet alleen van de zon) en onze beide teams gingen ieder hun eigen pad.

De Rookies konden beginnen met de eerste wedstrijd op veld 2 tegen Pioniers. Dat we het slagpaaltje vergeten waren bleek geen probleem. Iedereen kon fantastisch de aangegooide ballen slaan en het werd een spannend eerste potje. 12-10 verloren, maar meedoen was in dit geval belangrijker dan winnen.

De eerste Major wedstrijd tegen de Harriers was nog even inkomen. Iedereen moest nog even wakker worden, wat de wedstrijd een traag karakter gaf. Uiteindelijk bleef de winst bij onze Majors. De tweede wedstrijd tegen de Storks uit Den Haag ging daarentegen er veel harder aan toe, getuige de 17-9 winst. Maar liefst 13 slagmensen van Storks gingen uit op de honken. Een prachtprestatie, waar de coaches natuurlijk hartstikke trots op waren. Op deze manier leek die finaleplek al zeker.

Nog drie wedstrijden te gaan voor de Rookies. De eerstvolgende was tegen HCAW zelf. Nu had onze coach Michel nog een appeltje te schillen met de coach van HCAW, dus werden alle tactieken uit de kast getrokken en werd de opstelling strategisch aangepast (bleef dus hetzelfde). Er was maar één doel: Winnen! Nee natuurlijk niet. Genieten van die leuke kleine talentjes en net dat ene puntje meer scoren zou leuk zijn. Het werden zowaar 4 punten meer en de eerste winst van het toernooi was een feit. Super leuk gespeeld.

Tussen de wedstrijden door hebben de Majors nog snel kunnen picknicken ook al paste dit niet helemaal in het schema. De derde wedstrijd ging niet veel later van start tegen HCAW. Al die lekkere broodjes waren alleen nog niet goed verteerd, waardoor de jongens hun energie niet in de wedstrijd konden steken. De wedstrijd ging net verloren, maar beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. Vooral de slagkracht aan beide kanten was bewonderenswaardig. Bij de vierde wedstrijd tegen Neptunus kwam de vermoeidheid steeds meer inzetten. De fut was op en tegen dit jonge team werd gelijk gespeeld.

De Rookies hadden ook nog net tijd voor een boterham en een drankje om dan ook nog twee wedstrijden te spelen, twee keer tegen Zuidvogels. Het eerste team van Zuidvogels was onder begeleiding van de mede warming-up coach en zijn team was net iets warmer dan ons team. OK…ze waren veel beter, maar de feedback die we kregen op onze spelertjes was heel prettig. Leerzaam potje en nog één te gaan alvorens het spellencircuit kon beginnen. Gezien de vermoeidheid bij deze geweldige kleine Beeballers leek het er op dat het spellencircuit de spelertjes aan het eind van de dag wel knock-out zou krijgen.

Maar eerst nog de laatste wedstrijd van het toernooi, Zuidvogels 2. Zouden we de verloren pot tegen Zuidvogels 1 met wat we geleerd hebben om kunnen zetten in winst tegen Zuidvogels 2? Jazeker! Wat een leuk potje was dit weer. Iedereen was moe, maar we hebben allemaal genoten en konden nu een ijsje verdienen bij het spellencircuit, alvorens over te gaan op de prijsuitreiking.

O ja.. het spellencircuit… Het harde werken aan het spellencircuit werd beloond ;)…. de stroom functioneerde helaas niet naar behoren. Zonde uiteraard, maar kan gebeuren en kwam onze spelertjes uitstekend uit. De energie was bij de kleine kanjers ook weg gevloeid. Gelukkig maar dat de majors de finale niet meer gehaald, want niet alleen de spelers waren doodop…

Direct een ijsje halen, genieten van de zon en nog een paar loten kopen om zowaar iets te winnen was dan ook heel fijn. Er kwamen leuke prijzen terug met de kids. We dronken nog iets en dropen langzaam richting huis. Moe, maar zeer voldaan. Dank HCAW en tot volgend jaar!

Related Articles