HB Pupillen pakken koppositie

Category: Wedstrijden 359

De derby van de competitie stond ons op te wachten op zondag 23 juni. Niet alleen speelden de tweekoplopers tegen elkaar, maar het was tegelijkertijd ook HCAW vs Hilversum Hurricanes, wedstrijden waar spanning en sensatie gegarandeerd zijn. Al bij de warming-up zat de spanning er bij beide teams goed in, waarbij de hoge temperaturen in de vroege ochtend voor extra druk zorgde.

Valerius opende de wedstrijd met een driehonkslag op een pitchbal en kon scoren op een doorgeschoten bal, 1-0. Tiemen en Bram waren zo onder de indruk dat zij maar al te graag wilden volgen, maar zij kregen geen grip op de bal, 2x 3 slag. Jazz koos ook de tweede pitchbal, die met een harde klap tussen de benen van de korte stop belande, 3 uit. Jazz begon sterk op de plaat, maar HCAW liet zich niet kennen en de tweede pitchbal wordt voor 2 honken in het outfield geslagen. Er volgen nog twee honkslagen, waarop 2 punten de thuisplaat bereiken. De volgende 3 slagmensen gaan uit op 3 prachtige veldacties, waarvan twee aangooien vanuit het diepe linksveld op het derde honk, waar Bradley en Jazz de honklopers met de bal staan op te wachten, 1-3.

In de volgende inning gaan we goed van start. Ayden bereikt het eerste honk, waarna Wessel hem met een driehonkslag over de thuisplaat slaat. Paul volgt met een geniepig tikje en wordt verder geslagen door Ty en Jesse M. Quinn slaat vervolgens het vijfde punt over de plaat, dus na veilig het eerste honk bereikt te hebben, zet hij het op een sprinten. Een ongelukkige aangooi van HCAW en een grabbelende catcher zorgt ervoor dat ook hij kan scoren. Jazz kreeg een boost van deze inning, waardoor twee slagmannen met 3 slag retour moeten. Met een prachtige tik wordt het eerste honk bereikt en met 3 gestolen honken weet HCAW een puntje te sprokkelen, 7-4.

Gretig zichzelf te overtreffen probeert Valerius elke bal weg te slaan, maar tevergeefs. Tiemen weet de bal in een rechte lijn terug het veld in te slaan. Deze belandt alleen vol op de coach en Tiemen moet genoegen nemen met een honkslag. Jazz en Wessel volgen zijn voorbeeld en rammen de bal het outfield in, 9-4. Echter was de pitcher van HCAW goed op dreef en werd de slagbeurt door 2x 3 slag afgesloten. Jazz maakt ruimte op de plaat voor Jesse B. Jesse heeft even moeite om de slagzone te vinden, waardoor de HCAW’ers de coachtoss als kanonskogels het veld in rammen. Twee kanonskogels werden gelukkig uit de lucht geplukt door Jesse M en Valerius. Op een doorgeschoten bal probeerde de thuisploeg thuis te stelen. De bal werd goed verwerkt en Jesse B maakte de tikactie op de thuisplaat. De scheids callde hem uit, maar de sliding zorgde ervoor dat de bal uit Jesse zijn handschoen glipte en het vijfde punt was een feit. 9-9.

Wij zijn voor de laatste keer aan slag, dus het moet nu gebeuren. Jesse B moet er aan geloven en gaat met 3 slag aan de kant. Bradley en Ty peuteren er een honkslag uit en worden binnengeslagen door Jesse M. Hij ramt de bal zo door het outfieldhek heen en was zijn ererondje al aan het rennen. Onze dug-out scandeerde “Mac Donalds! Mac Donalds!”, want een zekere coach had ooit beloofd dat we naar de Mac gingen bij een out of the park. Echter werd de ‘homerun’ afgekeurd en Jesse M stond op het tweede honk. Ook deze keer moeten we buigen voor het pitchwerk van HCAW. Valerius en Tiemen slaan nog 2 punten binnen, maar wederom gaan er 2 slagmensen met 3 slag naar de kant.

Het staat 13-9. We mogen HCAW maximaal 3 punten gunnen. Twee honkslagen zorgen direct voor een punt over de thuisplaat. Een actie van Jesse M op Valerius zorgt voor de eerste nul, gevolgd door een 3 slag. Twee uit en het tweede honk bezet. De bal belandt tussen de benen van onze korte stop Jesse M. De honkloper loopt recht in zijn armen, maar uit automatisme gooit Jesse de bal naar het eerste honk. Beide lopers zijn safe en er kan gescoord worden. Eerste honk bezet, 2 uit. De bal erna gaat wederom naar Jesse, maar de spanning wordt hem teveel en hij besluit de bal vast te houden. Op 2 doorgeschoten ballen kan wederom gescoord worden. Met het derde honk bezet komt nu de beslissende slagman. De bal vliegt omhoog en diezelfde Jesse beëindigd nu met een vangbal de wedstrijd. Hebben we gewonnen, is het gelijkspel? Het is nog even onzeker. Bedroefd loop ik naar de scorers en beide zeggen ze hetzelfde: 13-12!!!! De winst is binnen!

Wat een wedstrijd! Nog nooit zo’n een spannende wedstrijd gezien en daarbij ook zeker een compliment naar HCAW. Wat een topprestatie hebben zij geleverd en wat hebben we het elkaar spannend gemaakt. We staan nu allebei met 7 winst en 2 verlies bovenaan en spelen aankomend weekend onze laatste wedstrijd in de eerste competitiehelft. We sluiten af met een welverdiend ijsje en gaan weer op huis aan.

Related Articles