Seizoen gaat als een nachtkaars uit

Category: Wedstrijden 346

Onze AF Senioren hebben geen goed gevolg kunnen geven dit jaar aan het behaalde Nederlandse kampioenschap van 2018. De ploeg werd dit jaar geteisterd door veel blessureleed en speelde gedurende het seizoen erg wisselvallig. Zondag moesten onze mannen winnen in Arnhem om een plek in de play-offs veilig te stellen.

De verdediging speelde een goede eerste helft en wist Arnhem van het scoren af te houden. De aanval bleek, zoals wel vaker, de achilleshiel van Hilversum. Door een fumble die over de achterlijn rolde gaf de aanval vrij eenvoudig 2 punten aan de Arnhemmers.

De tweede helft veranderde het spelbeeld niet. De verdediging stond lang op het veld door de machteloosheid van de aanval. De vermoeidheid sloop hierom in de ploeg en Arnhem wist door een lange pass en een run twee touchdowns te scoren en de voorsprong op 16-0 te brengen. Pas 5 minuten voor tijd, door een touchdown van Mani Blijd, wisten de Hurricanes wat terug te doen. De tijd was echter nog te kort om de overwinning van Arnhem echt in gevaar te brengen. Hierdoor eindigt het seizoen in mineur en zullen we ons volgend jaar moeten revancheren in een poging om opnieuw de landstitel veilig te stellen.