Asp 1 loopt over Neptunus heen

Category: Wedstrijden 313

Zaterdag kwam de grossier van honkbalkampioenen naar Loosdrecht om de strijd aan te binden tegen het “nietige” Hilversum Hurricanes. En wat een wedstrijd werd het! Op een regenachtig sportpark was Bram Smit onze verrassende starting pitcher. Ik zeg verrassend, omdat hij dit seizoen nog niet veel gegooid heeft. Hij beschaamde het vertrouwen van zijn coaches niet. Met behulp van zijn veld kwamen we de 1e inning zonder kleerscheuren door. Zo was de aangooi van Jochem vanuit het linksveld op catcher Finn beeldschoon, een uitje op thuis!! Als Neptunus ons al onderschatte, dan waren zij door onze 1e slagbeurt al snel uit de droom geholpen. Zowel KC als Parker wisten te scoren, 2-0 wauw!

Bram bleef ijzersterk gooien, maar door 2 errors kwam ook Neptunus op het scorebord, 2-2. Jammer voor Bram, maar even met de kop schudden en de 2e inning goed afsluiten. Ondermeer door een prachtige vangbal van Parker en een pick-off met eerste honkman Teun. Je zag Kirby glimmen. De nieuwe pitcher bij Neptunus kreeg meteen 3 volle honken voor zijn kiezen, omdat zijn veld hem in de steek liet. Zowel David als Seamus kwamen op de honken en Teun ramt de bal weg voor een single. Nog geen punt, maar dan krijgt Finn 4 wijd en wederom een voorsprong, 3-2. Het vertrouwen groeide met de minuut. Redhot Jochem komt door met een double en slaat zowel Seamus als Teun binnen, 5-2.

David neemt het werpen over en heeft de pech dat Neptunus de bal het hek over timmert. Hij blijft overeind en beperkt de schade tot 5-4. Diezelfde David en de ingevallen Mylan van Ham krijgen 4 wijd en dan maakt Teun ons blij met een heuse triple, 7-4. Finn krijgt geraakt werper, weer 2 honken bezet. Jochem Veenhof herhaalt zijn kunststukje van vorige week en slaat de bal weer over de hekken voor 10-4!! Ondanks een 2-honkslag van Anton, die 2 geweldige vangballen in het midveld had, en een hit van Bram weten we niet meer te scoren.

Nasty Curve Mylan oftewel Hamertje Tik treedt op als closer en hij weet de Rotterdammers op 1 hit te houden met 14 ballen. Bottom 4e inning nog steeds 10-4. Wederom een nieuwe pitcher, die zowel Mylan als Teun 4 wijd moet toestaan. Finn brengt ze verder met een prachtige stootslag en Mylan en Teun vergroten onze voorsprong zelfs naar 12-4! De laatste inning komen we niet meer in gevaar. Jochem is nog in de wolken van zijn megaklap en maakt een zeldzaam foutje bij zijn aangooi op Teun, maar na een prachtige vangbal van linksvelder Finn is de game ten einde. Wat een ontlading! Ondergetekende begint buiten zinnen in de dugout te brullen. Ik schaam me diep. Wie had dit gedacht: WE MAKE HISTORY!!! Mijn man of the match is eigenlijk het hele team, maar als ik er 1 uit mag pikken dan is het Bram Smit, die geweldig gooide. Alhoewel Jochem met 5 RBI’s…..

Related Articles