Asp 1 slaat zichzelf naar de overwinning

Category: Wedstrijden 160

Afgelopen zaterdag stond er een wedstrijd op het programma tussen 2 ploegen, die nog puntloos waren in de nacompetitie. Bij winst zouden wij van die hatelijke laatste plaats afkomen.

Anton opende het bal als werper en hij beschaamde het vertrouwen van zijn vader niet, want na een prachtig dubbelspel kwam hij de 1e inning goed door. Al wisten de Hoofddorp Pioniers wel een punt te scoren. Maar geen paniek, want Mylan komt door met een single en weet al stelend het eerste punt op het scoresheet te zetten. Gevolgd door de 2-1 van Anton, die met 4 wijd op de honken was gekomen.

Anton houdt de boel keurig dicht met 2 strike outs en een fly-out. De Pioniers moeten twee vrije lopen toestaan o.a. aan Seamus, die over de honken vliegt voor de 3-1. Onze pitcher is ook maar een mens van vlees en bloed en moet de 3-3 toestaan. Verder laat hij het niet komen en zijn job zit erop, goed maatje! Mentaal ijzersterk wil hij toch graag een overwinning op zijn naam schrijven en hij opent de volgende slagbeurt met een single. Hij wordt door Parker naar 3 gebracht met een double in het hek! Bram gaat zelf uit, maar weet Anton binnen te meppen 4-3.

Het duurt 9 ballen en dan zitten we alweer in de dug-out, want Mylan laat zijn klasse zien. Hij is dit jaar als pitcher mega gegroeid. Ondanks een single van Mylan komen we verder niet tot scoren en blijft het nagelbijten in Loosdrecht. Mylan heeft er geen last van, want door 2 strike outs en een ground out weet hij ook deze slagbeurt ongeschonden door te komen. Onze vijfde slagbeurt brengt de beslissing, en hoe… Parker slaat nog maar eens een double en wordt nuttig binnengebracht door David. Na een error van de korte stop komt Finn op het honk en Bram maakt de 6-3. We worden wat rustiger aan de kant. Teun doet vervolgens een duit in het zakje 7-3 en dan besluit Jochem Veenhof dat het mooi is geweest met de Pioniers: een HOMERUN over de hekken voor de 9-3.

De wedstrijd zit in the pocket en de zesde inning is slechts een formaliteit. Mylan moet een puntje toestaan en we kunnen onze laatste slagbeurt zonder spanning afmaken, die nog eens 5 punten oplevert. KC en Parker zorgen voor de 11-4 en mijn held Sam komt door met een single, waardoor Teun 12-4 aan laat tekenen. Het slotakkoord wordt verzorgd door Jochem, die een topmiddag heeft met 4 RBI’s. Dankzij zijn triple is het een eenvoudige klus voor Sam en Finn om de eindstand op het bord te zetten 14-4. Top mannen! Neptunus is gewaarschuwd volgende week. Wat een mooi vooruitzicht, als ze op komen dagen.

Related Articles