Sterke wedstrijd leidt niet tot winst

Category: Wedstrijden 206

De pitcher van Onze Gezellen is één van de beteren in de competitie. De vorige wedstrijd was hij nauwelijks te raken en onze eerste slagman Jochem ondervond dat meteen door met 3 slag aan de kant te gaan. Dan betreedt Mylan het slagperk en wat gebeurt er… De eerste de beste gegooide bal krijgt een enorme klap te verduren, iedereen springt op en kijkt de bal na, het lijkt een eeuwigheid te duren, maar dan klinkt er een enorm gejuich, de arme bal belandt over het hek: HOMERUN. De dug-out stroomt leeg en spelers wachten een dolgelukkige Mylan op. Wat een moment! Er knakt iets bij vaderlief, die in stilte een traantje wegpinkt. Kippenvel all over the place.

Verder komen we niet en dan betreedt een jongen de heuvel die dit seizoen niet vaak zijn kunsten heeft mogen vertonen: David, nee: DAVID, want wat was zijn eerste inning fenomenaal goed,. Als je met 9 ballen 3 man uit weet te krijgen, dan ben je een echte klasbak. Zijn moeder zat te glimmen op de tribune. In het verdere verloop van de wedstrijd hield DAVID prima stand en kreeg hij nog slechts 2 punten tegen. Aan slag kwamen we nauwelijks door, omdat Onze Gezellen zijn draai had gevonden. Dat was jammer, maar wat maakten we het deze sterke Haarlemmers lastig. Na 3 innings mocht Mylan het overnemen en hij kreeg in 2 2/3 innings nog 3 punten tegen. Er was een geweldige aangooi van Jochem op Parker, die de aanstormende speler op de thuisplaat uitgooide. Anton mocht in relief het laatste uitje maken en dat deed hij echt heel cool.

In de zesde inning beloofde het na 2 hits van Jochem en Mylan nog even spannend te worden, maar Anton en Parker werden, na een echte battle met veel foutslagen, door de snoeihard gooiende closer met 3 slag aan de kant gezet. We hebben onze huid duur verkocht en het Onze Gezellen heel erg lastig gemaakt (2-6). Het is misschien een eentonig verhaal, maar we worden elke week een stukje beter en dat zullen de Hoofddorp Pioniers volgende week ondervinden. We sloegen vanmiddag 7 hits, Parker en Mylan elk 2, Anton, Bram en Jochem elk 1 tegenover 5 hits van OG. Dat geeft de burger moed. Jullie geven nooit op en zijn een hecht team. Ik vind jullie echt top!

Related Articles