Ook Pirates aan de zegekar gebonden!

Category: Wedstrijden 177

We vallen deze weken van de ene verbazing in de andere. Bonden we vorige week het grote Neptunus uit Rotterdam aan de zegekar met 12-5, vanmiddag was, de kampioen van Nederland, grootmacht Amsterdam Pirates éénzelfde lot beschoren. Wat een sensatie! Ik neem u mee…

Anton begon als starting pitcher en, hoewel hij aanvankelijk moeite had met zijn controle, werd hij prima geholpen door zijn veld. Ondermeer door een geweldige aangooi van David op Teun. Schade beperkt tot 1 run. Aan slag zijn we de laatste weken niet te temmen. Hits, walks, het kan niet op en zo staat het na 1 inning 4-1 door scores van Jochem, Mylan, Parker en KC. Wat een lekker begin en een steun in de rug voor onze pitcher Anton.

Pirates begint met een double, althans dat lijkt zo, want de loper vergist zich in de snelheid van onze outfielders en sneuvelt op 2. KC let namelijk wel op. Als er met 2 man op de honken weer een klap in het midveld volgt, dreigt de gelijkmaker, maar Parker plukt het ronde gevaarte met een super vangbal uit de lucht. Telkens als de Amsterdammers aan slag kwamen, drukte een irritante ouder op de knop van zijn gettoblaster. Een herrie kwam er uit, niet normaal. Onze mannen bleven echter onverstoorbaar. Smokie Sam komt door met een prachtige honkslag. Jochem zijn in de lucht geslagen bal verdwijnt in de zon en de 1e honkman vergeet hem te vangen, dus 2 honken bezet. Mylan en Anton produceren een honkslag en worden door Parker met zijn 2e double binnengeslagen! Het is inmiddels 8-1 en Parker besluit met een mooie run vanaf 3 er 9-1 van te maken!

David neemt het werpen van Anton over en heeft de pech dat we 2 foutjes maken. De stand wordt wat dragelijker voor de jonge Amsterdammertjes, 9-3. Hun nieuwe pitcher Kimi is niet slecht en onze slagploeg slaagt er niet in te scoren. Mylan mag de laatste 3 innings de heuvel op om de boel dicht te houden en dat lukt hem prima. Op 1 moment na… De reus van de Pirates krijgt een geweldige curvebal om zijn oren, maar ondanks de 2 slag en 0 wijd count ramt hij de 3e slagbal over het hek. Wat is dat toch mooi dat je dat op dit hoge niveau steeds vaker ziet!

Met nog 7 minuten op de klok bepaalden Parker en KC de eindstand op 12-5. Wat een superprestatie van ons team, zowel Neptunus als de Pirates op een nederlaag getrakteerd. Volgende week UVV, de laatste wedstrijd. 8x winst en 9x verlies, wat een topseizoen! Ik had het niet verwacht… Winnende werper Anton met hulp van relievers David en Mylan. Parker was ontketend aan slag, maar dit was een teamprestatie! Wauw….

Related Articles