In memoriam: Addie Braakman

Category: Clubnieuws 1.810

Hilversum, 9 juli 1946 – Nederhorst den Berg, 28 januari 2020

Op dinsdag 28 januari 2020 is Addie Braakman op 73-jarige leeftijd thuis overleden in zijn woonplaats Nederhorst den Berg. Addie was een man van de club en onlosmakelijk verbonden met de Hilversum Hurricanes. Hilversum Hurricanes zonder Addie is dan ook moeilijk voor te stellen.

Addie stond samen met zijn vrouw Els de afgelopen 20+ jaar door weer en wind en in binnen- en buitenland langs de lijn om ‘zijn’ american footballers aan te moedigen. Addie had een groot clubhart en met zijn vele connecties wist hij het nodige geregeld te krijgen binnen de club.

In 1998 trad Addie toe tot het bestuur. Eerst als coördinator american football, maar al snel ook als voorzitter van de vereniging. In 2018 zette hij als voorzitter een stap terug voor de jongere generatie, maar bleef actief als coördinator american football. Voor zijn jarenlange toewijding werd hij vorig jaar benoemd tot lid van verdienste en erevoorzitter. 

Helaas werkte zijn gezondheid niet mee en was hij genoodzaakt nog een stapje terug te doen. Addie bleef, gepassioneerd als hij was, altijd nauw betrokken bij de club. Wij wensen Els, Edwin, Angelique, familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. 

Related Articles