G-honkbal: Iedereen schittert!

Category: Clubnieuws 418

Wij willen dat Hilversum Hurricanes een ‘all-inclusive’ sportvereniging is, waar iedereen op zijn/haar niveau kan sporten. Daarom verdiepen wij ons momenteel in G-honkbal. Want wij willen óók mensen met een beperking de mogelijkheid bieden bij ons lekker te komen ballen.

G-honkbal, een aangepaste vorm van honkbal en/of softbal, is een zeer geschikte sport voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Er wordt rekening gehouden met de individuele mogelijkheden, vaardigheden en wensen van de sporters. De activiteiten die we aan willen bieden wijken niet af van wat we nu al op de club aanbieden: gewoon honkbal of softbal dus!

Het mooie aan honkbal en softbal is dat het een individuele sport binnen een teamsport is. Iedere speler heeft zijn sterke punten waarmee hij of zij een ander kan aanvullen. De een kan goed vangen en gooien, de ander weer goed slaan. Zo word je samen een heel sterk team. Binnen een team is er voor iedere speler ruimte om zich persoonlijk te ontwikkelen. Zo kunnen mensen met beperking toch een teamsport beoefenen, waarin ze op een prettige manier bewegen en waar ze ook individueel hun actie maken.

Iedere speler, ieder team en iedere wedstrijd is anders. Daarom zijn er bij G-honkbal geen vaste spelregels. Voor elke wedstrijd maakt de begeleiding spelafspraken. Dat kan zijn over de plaats, de speelduur, het aantal honken, het aantal spelers per team of met welke bal we spelen. Deze afspraken maken de sport flexibel en minder ingewikkeld, zodat iedere speler met zijn of haar capaciteit G-honkbal kan spelen. De activiteiten en de manier van aanbieden zijn aangepast aan de sporters en daarom gaat het soms net wat anders dan je gewend bent. Anders maar toch gewoon. De G in G-honkbal staat dan ook niet voor Gehandicapt, maar voor Gewoon!

Op zaterdag 19 september organiseren wij bij ons op de club de Dirk Kuyt Foundation Landelijke G-Honkbaldag: het toernooi waarin alle G-teams van Nederland bij elkaar komen voor een gezellige dag, leuke wedstrijden en andere activiteiten. Wat zou het mooi zijn als wij hier met ons eigen G-team aan deel zouden kunnen nemen!!

Omdat G-honkbal bij ons heel erg in de kinderschoenen staat en we echt nog in de verkennende fase zitten, zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden hier aan mee te helpen het een succes te maken. Het is heel fijn als je zelf affiniteit hebt met de doelgroep, maar met een gezonde dosis enthousiasme om mee te denken, uit te zoeken en op te pakken zijn we natuurlijk ook al heel blij!

Zie je dit zitten, of wil je graag wat meer informatie? Stuur een mailtje naar g-honkbal@hurricanes.nl en we nemen snel contact met je op.

Related Articles