Wij mogen allemaal weer trainen!

Category: Clubnieuws 711

View or download the covid-19 training protocol in English or scroll down for an English summary

We hadden ons uiteraard een hele andere seizoenstart voorgesteld, maar soms loopt het even iets anders. Klein lichtpuntje op dit moment is dat we de trainingen voorzichtig weer kunnen oppakken.

Door het RIVM en de Rijksoverheid zijn de spelers opgedeeld in de groepen ‘tot en met 12 jaar’ en ‘13 en ouder’. Trainen mag alleen onder strenge voorwaarden en met de nodige beperkingen voor zowel de spelers als begeleiders. Meer over deze voorwaarden en verdere aanwijzingen vind je in ons protocol waar ook de richtlijnen van het NOC*NSF en de KNBSB zijn opgenomen. Lees dit alsjeblieft van te voren goed door. Voor ouders, bespreek deze regels ook met je kinderen.

Van de gemeenten Hilversum en Wijdemeren hebben wij toestemming gekregen om de trainingen vanaf woensdag 6 mei weer op te starten voor de jeugd t/m 18 jaar en vanaf maandag 11 mei ook voor de oudere spelers. In overleg met de trainers/coaches hebben we een nieuw trainingsschema opgesteld. De trainingstijden en -dagen kunnen afwijken van het oorspronkelijke schema. Dit huidige schema geldt tot nader bericht. Wellicht dat de competitie op termijn voorzichtig voor een aantal teams gaat starten; als de situatie erom vraagt zullen we het trainingsschema /veldbezettingsschema aanpassen en hier (en uiteraard ook via de trainers/coaches) bekend maken.

Game rules for playing together safe and secure

Youth from 13 till 18 yr: keep a 1.5 meters distance to each other Use your own equipment during training and games Shared materials need to be disinfected prior to the training At this club a supervisor is present Don’t enter the club’s premises for drop off and pick up of kids
Don’t use the dugouts Arrive at your training no longer than 10 min in advance Trainers and kids keep a 1.5 meters distance to each other Toilet use is only allowed when urgent The clubhouse and terrace are closed
Use your own – pre filled – water bottle Disinfect balls prior to and during training as much as possible Dressing rooms are closed: please shower at home Leave the club’s premises immediately after the training Unfortunately no one above 18 yrs is allowed yet

Hygiene rules

  • When you’re 13 yrs or older: always keep a 1.5 meters distance to others
  • Wash your hands at home, prior to and after the training
  • Don’t shake hands or give high fives
  • Cough and sneeze in your elbow and use paper towels
  • Don’t use chewing gum or sunflower seeds to avoid ‘spitting’
  • Stay home if you are experiencing one of the following symptoms: nose cold, running nose, sneezing, sore throat, mild cough, temperature of 38 degrees Celsius or higher
  • Stay at home if anyone in your family has a fever of 38 degrees Celsius or higher and/or is experiencing shortness of breath

In case of questions: check with the supervisor

Related Articles