Vanaf 1 juli: Play Ball!

Category: Clubnieuws 195

View or download the new Covid-19 protocol in English

De overheid gaf vorige week woensdag de persconferentie waarin een verdere versoepeling van de coronamaatregelen werd aangekondigd. Wij zijn heel blij met deze versoepelingen, want dat betekent dat wij vanaf 1 juli weer wedstrijden mogen spelen en dat de competities kunnen starten. Ook gaat per 1 juli de kantine open en mogen ouders en publiek het complex weer opkomen. Het kan weer gezellig gaan worden op de club!

Ondanks dat er weer veel mag, gaan er nog wel steeds dingen anders dan we gewend waren. De allerbelangrijkste basisregels:

  • Ben je niet helemaal gezond, dan blijf je thuis
  • Ben je ouder dan 18, dan houd je (buiten de sportactiviteiten om) 1,5 meter afstand van elkaar

De nieuwe regels zijn te vinden in het aangepaste protocol. Wij vragen jou dit protocol goed door te lezen, je aan deze regels te houden en de aanwijzingen van medewerkers op te volgen. Zo hoeven wij geen ‘politieagentje’ te spelen om sancties vanuit overheden te voorkomen. Spreek elkaar er ook op aan als je ziet dat het onverhoopt ergens misgaat.

Er zijn belangrijke aanpassingen doorgevoerd in de kantine. Zo is er eenrichtingsverkeer, betaal je bij voorkeur contactloos en is er een beperkt aantal zitplaatsen binnen én op het terras. Er mogen niet veel mensen tegelijk in de kantine zijn. Dit betekent dat bij regen en kou, als men juist naar binnen wil, de kantine dichtgaat… Neem bij onzekere weersomstandigheden dan ook een paraplu of warme kleding mee.

De honk- en softbalcompetities beginnen snel, voor de meeste teams aankomend weekend al. Zodra de wedstrijden bekend zijn, kom je dit te weten via de coach of de KNBSB app. De competitie komt er anders uit te zien: minder wedstrijden, wedstrijden in de zomervakantie en aangepaste regels voor het gebruik van dug-outs, kantines en kleedkamers. Elke vereniging doet zijn best om te werken binnen de geldende regels. Respecteer deze alsjeblieft, ook als je op bezoek bent bij een tegenstander.

Over het opstarten van de American football competities ontvingen wij helaas nog weinig informatie. Uiteraard mogen de mannen vanaf woensdag wel weer full-contact trainen en zich voorbereiden op hun eerste wedstrijden!

Wij beginnen wat later dan gepland en wat anders dan gewend, maar toch gaan we er met elkaar het beste van maken! Heel veel sportplezier, tot snel op de velden en alvast een hele fijne zomervakantie gewenst!

Bestuur ASC Hilversum Hurricanes
secretaris@hurricanes.nl

Related Articles