Zware kluif in de tweede klasse voor de HB Junioren

Category: Wedstrijden 144

We mogen weer honkballen! Eindelijk… Het publiek was ook weer welkom, al was de opkomst niet geweldig te noemen met het druilerige weer. De tegenstander was The Red Caps. Dat team bestond uit een aantal beren van jongens, beter gezegd kerels, dus dat zou een zware kluif worden en dat werd het…

De 1e inning leken we onder leiding van Mylan redelijk schadevrij door te komen. Echter, een bal door de benen, 2 pop-ups, die gevangen hadden moeten worden, deden ons de das om. Grijze bal, grijze lucht, dan wordt vangen kennelijk toch een probleem. Ik zeg gekleurde ballen in het vervolg! 0-4 is niet hopeloos, maar wel een tikkie voor onze boys. Vermeldenswaard was de gelukte pick-off van onze pitcher op invaller Bram Smit, aspirant, maar wat speelde hij goed! zonder zenuwen, gewoon op zijn Bram’s.

1e slagman is Mylan van Ham en die slaat meteen zijn eerste hit van het seizoen en hij was er zichtbaar blij mee. De pitcher van The Red Caps had ook moeite met zijn controle en door een aantal keren 4 wijd wisten zowel Mylan als KC te scoren, 2-4. Sam leek een hit te slaan, maar omdat Kai bij een 1-3 situatie niet eerder werd doorgestuurd door de coaches, sneuvelde Kai op 2. Roemer nam het werpen over van Mylan, omdat hij morgen weer de heuvel op mag bij Heren 2 en ook onze 2e jaars junior kon de slagploeg uit Leusden niet in bedwang houden. Maar je kunt zien dat zijn controle steeds beter wordt. Helaas loopt de score op naar 2-8.

Aan slag komen we vanmiddag te kort. De eerlijkheid gebiedt mij dat te zeggen, want na de openingshit van onze krullenbol slaat alleen Bram nog een hit en dat is gewoon te weinig om een wedstrijd te kunnen winnen. Er is nog een hoop werk te verrichten voor Vincent Kramer en Sandrino Budding, maar dat is niet erg. 2e klasse spelen is zwaar, maar dat wisten we op voorhand, we leren enorm veel. KC nam in de 3e inning het werpen van Roemer over en dat deed hij geweldig! Liefst 4×3 slag wist hij in anderhalve inning te produceren, een groots optreden. In de gelijkmakende 4e slagbeurt wisten we nog 3 runs te scoren, waarvoor verantwoordelijk waren Teun van Zalingen, Mylan en KC. De twee laatstgenoemden werden door Teun Eljon binnengeslagen, waarbij hij helaas zelf sneuvelde op 1.

Uiteindelijk 5-13, en dat is best dragelijk, want Red Caps was gewoon beter en ouder, lees meer ervaring. Voor de meeste boys voor het eerst op een groot veld met heuvel, Finn en Sam voor het eerst catcher, ga er maar aan staan. Luca kwam na 4 wijd keurig op het honk, maar had even een momentje van: zo nu ga ik als een speer naar het derde honk, onze Usain Bold, maar helaas had de pitcher een perfecte pick-off voor hem in petto en kon Luca helaas de dug-out in. Leermomentje Luca, dat gebeurt je niet nog eens. Opeens een knal en gejuich van het aspirantenveld, Bram Smit slaat de bal over de hekken, wat een hero. Dit kunststukje werd even later nog eens door David herhaalt en dit leverde aspiranten 1 een uiterst knappe zege op tegen Zuidvogels.

Related Articles