Slagploeg Heren 1 laat het afweten

Category: Wedstrijden 233

Caribe – Hilversum Hurricanes 7 – 0

De honkloper van Caribe wordt door een actie van Sandrino op Frits Budding van het honk gegooid (Foto: Johan Els)

In de uitwedstrijd tegen Caribe uit Groningen heeft de slagploeg van Hilversum Hurricanes geen potten kunnen breken. De slagploeg wist slechts drie honkslagen te produceren en 11 keer werd er alleen lucht geraakt. Of de twee uur lange heenreis er mee te maken heeft, zullen we nooit te weten komen. De terugreis was echter een stuk minder gezellig.

In de eerste innings leek er nog weinig aan de hand. Caribe kwam weliswaar met 1 – 0 voor, maar de verdediging van Hilversum hield deze stand aan tot de vierde inning. In deze vierde slagbeurt verdubbelde Caribe het puntentotaal naar 2 – 0. Nog steeds niks aan de hand. Pitcher Amato Budding had de Groningers goed in de tang en hield deze stand tot aan de zesde inning. Deze inning begon hij met geraakt werper en hij leek rijp voor vervanging. Broer Frits Budding klaarde de klus en hield de stand op 2 – 0.

In de zevende inning werd hij echter flink geraakt door de Groningse slagploeg en moest maar liefst vijf runs toestaan. 7 – 0. In de achtste inning leek Hilversum nog even te ontwaken uit de winterslaap. Frits Budding kreeg geraakt werper en Jannes Cruiming sloeg een van de drie honkslagen. De pitcher leek even in de war en gooide de honken vol middels vier wijd. Met drie slag werd de volgende slagman naar de dug-out gestuurd en was Hilversum weer een illusie armer. De stand van 7 – 0 bleef staan op het scorebord.

Werpcijfers
Caribe 11 – 2 – 3
Hurricanes 5 – 3 – 10
(strike outs – base on balls – hits)

Related Articles