Heren 2 sterk van start tegen Wombats

Category: Wedstrijden 394

Hilversum Hurricanes – Wombats 8 – 5

Door goed aanvallend werk van Heren 2 in de eerste inningen werd de wedstrijd bepaald (Foto: Johan Els)

Vorige week speelde Heren 2 een bedroevende wedstrijd uit bij de Falcons in Lelystad. Niet vanwege fouten aan onze kant, maar vanwege een tiende man in het veld bij Falcons achter de catcher. Meerdere overduidelijke acties werden anders beoordeeld, waardoor de winst in Lelystad bleef liggen. Hierdoor waren de mannen gedreven om deze wedstrijd sterk naar zich toe te trekken. En zo begonnen we ook…

Paul-Jan was onze pitcher en de tegenstander van vanmorgen, Wombats, had geen vat op zijn fastballs. Geholpen door zijn betrouwbare infield, zaten wij na 23 ballen lekker droog in de dug-out. De pitcher van de Wombats had een aparte worp en de beste man werd in de 1e inning enorm in de steek gelaten door zijn teamgenoten. Zeker lijkende nullen werden om zeep geholpen, waardoor Sil Cloo, Gaetano Budding, Paul-Jan Rietveld, Mylan van Ham, Thomas Klink en Bas Coenen eenvoudig konden scoren, 6-0. Nou dat is een lekker begin, mede dankzij 3 errors, (boeien….).

De 2e inning was wederom een prooi voor onze werper Paul-Jan. Waarna Sil met een prachtige hit de bal voor een honkslag het veld in ramde, hoewel zijn medespelers toch twijfelden over een error, de boeven, maar dit was een echte. Gaetano, die enorm werd geraakt op zijn voet, waardoor verder spelen eigenlijk onmogelijk leek, beet op zijn hagelwitte tanden en bereikte door wederom een veldfout het eerste honk. Ook Paul-Jan profiteerde van het schutterende binnenveld. Hierdoor kreeg Mylan een mooie kans met volle honken om een punt binnen te slaan. Dit liet hij zich niet ontnemen, want zijn ferme tik belandde voor de neus van de midvelder in het natte gras, waardoor Sil de 7-0 kon aantekenen. Toen Gaetano al strompelend de 8-0 op het denkbeeldige scorebord zette, leek de strijd al in een vroeg stadium beslist.

Op het moment dat Bas de Vries en Floor Cloo als toeschouwers het terrein betraden, leek het echter of er een deken over de wedstrijd viel. Aan slag vielen we compleet stil en de Wombats knabbelden langzaam maar zeker iets van hun achterstand af. Dichterbij dan 8-5 liet closer Ewout ze niet komen en de punten bleven zodoende in Loosdrecht. En zo stijgt Heren 2 toch weer op de ranglijst richting de top.

Werpcijfers
Paul-Jan gooide 32-28, 2 – 3 – 2 -2 in 3 innings.
Ewout gooide 33-34, 2 – 4 – 2 – 3 in 3 innings.
(strike – ball , strik outs – base on balls – hits – runs)

Related Articles