Hurricanes en Hazenkamp scoren er lustig op los

Category: Wedstrijden 217

Hilversum Hurricanes – Hazenkamp 18 – 14

Beide slagploegen wisten maar liefst 15 honkslagen te produceren (Foto: Johan Els)

In de thuiswedstrijd tegen het Nijmeegse Hazenkamp maakten beide ploegen kans op de overwinning. In de laatste inning, na vier uur spelen, trok Hilversum aan het langste eind en wist de eindoverwinning in de wacht te slepen.

De enthousiaste en fanatieke slagploeg van Hazenkamp werd getrakteerd op twee vangfouten in de eerste inning en namen hierdoor al snel een 0 – 2 voorsprong. Maar ook Hilversum kwam aanvankelijk makkelijk aan haar eerste punten. De pitcher van Hazenkamp had zijn controle thuis laten liggen en gooide maar liefst zes keer vier wijd. Met een tweehonkslag van Jannes Cruiming wist Hurricanes met een 3 – 2 stand de inning af te sluiten. Ook in de tweede slagbeurt wist Hilversum te profiteren van het zwakke werpen van de Nijmeegse pitcher. Met honkslagen van Frits Budding en wederom Jannes Cruiming werd het 6 – 2 in het voordeel van de thuisploeg. In de derde inning was pitcher Amato Budding helemaal de weg kwijt. Hij gooide twee keer geraakt werper en alsof dat nog niet genoeg was kreeg hij ook nog een homerun om zijn oren. Maar de koek was nog niet op voor de Nijmegenaren. Ze zetten de stand en wedstrijd naar hun hand en liepen uit naar 6 – 9. In de volgende inning liepen ze zelfs uit naar 6 – 11.

Hilversum toonde echter veerkracht en Jannes Cruiming, beste slagman vandaag, wist met een driepitter het derde honk te bereiken en te scoren op een wilde worp. Sandrino Budding kreeg vier wijd en snelde over de honken op dezelfde wilde worp en scoorde op een doorgeschoten bal, 8 – 11. Frits Budding, die inmiddels het werpen had overgenomen, zorgde met behulp van zijn buitenveld dat deze stand gehandhaafd bleef. De pitcher van Hazenkamp leek vermoeid en de Hilversumse slagploeg kreeg eindelijk meer vat op zijn worpen. Sandrino Budding opende met een honkslag en Tom Doeksen volgde zijn voorbeeld. Enkele wilde worpen later snelden beiden over de thuisplaat. Een tweehonkslag van Oscar Johnstone werd het begin van een hele serie voor de slagploeg van Hilversum. Maar liefst zes honkslagen op rij zorgden voor een 16 – 11 voorsprong.

Hazenkamp krabbelde weer op en wist een tweetal punten te noteren 16 – 13. Een inning later werd het zelfs 16 – 14 en was de spanning te snijden. In de zevende inning wist Hilversum de genadeklap toe te dienen. Sandrino Budding kreeg voor de derde keer vier wijd en Tom Doeksen sloeg zijn tweede honkslag. Op een fout in het Nijmeegse veld wisten beiden te scoren 18 – 14. In de laatste innings zorgde een diving catch van Amato Budding voor de nodige sensatie en knakte de weerstand van de Nijmegenaren. Na vier uur spelen werden uiteindelijk de shirts uitgewrongen en de dorstige kelen gesmeerd. Dank aan onze scheidrechters van deze middag Adrie de Vrieze en Rob Tienstra.

Werpcijfers
Hurricanes 4 – 3 – 15
Hazenkamp 7 – 12 – 15
(strike outs – base on balls – hits)

Related Articles