In memoriam: Andy Luikh

Category: Clubnieuws 320

Waiblingen, 25 december 1971 Hilversum, 15 februari 2021

Op maandag 15 februari is geheel onverwacht Andy Luikh op 49-jarige leeftijd thuis overleden. Andy was een man die niet alleen zelf genoot, maar ook zijn omgeving liet genieten van het leven. Hoewel hij pas relatief kort geleden bij de vereniging kwam, heeft hij toch zijn stempel achtergelaten en wordt hij zeker gemist.

Bijna drie jaar geleden kwam zoon Patrick bij ons Beeballen. In het begin werd hij vooral gebracht door zijn moeder en leefde Andy nog een incognito bestaan op de vereniging. Maar na verloop van tijd leken de rollen omgewisseld te zijn. Andy bracht Patrick niet alleen, maar bleef vaak ook lange tijd langs de kant staan of zitten om te zien hoe het zijn zoon verging. Ook in de tijden van corona bleef Andy trouw zijn zoon supporten, ook als hij daarvoor 100 meter verderop achter het toegangshek moet blijven staan.

Tijdens de wintertrainingen van seizoen 2020 werd Andy overgehaald om te spelen bij de SB Heren. Hij zei enthousiast ja, maar had dan wel enkele weken nodig om weer in te spelen. Hij trainde enthousiast mee met de softballers, op het moment dat hij niet voor werk in een vergadercall zat. Achteraf zorgde hij dan meestal dat de ‘klaiko’ in de container werd gezet.

Aan het eind van seizoen 2020 werd hij benaderd met de vraag of hij HB Pupillen 2 wilde coachen. Ook hier zei hij enthousiast ja op, zolang zijn werk dit toeliet. Hij heeft meerdere trainingen geleid en begon net een band te krijgen met de spelers, maar van zelf wedstrijden spelen of wedstrijden coachen van zijn zoon is het helaas nooit gekomen.

Wij wensen Shelly, Patrick, familie en vrienden heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Related Articles