Midden Nederland Cup wederom afgelast!

Category: Evenementen 224
De Midden-Nederland Cup in Hilversum wederom afgelast vanwege het coronavirus: ‘Gedwongen door onzichtbare vijand’

Met pijn in het hart maakt de organisatie van de jaarlijkse Midden-Nederland Cup bekend dat het evenement voor Dames 1 softbalteams op 20 en 21 maart niet door gaat vanwege corona. „Het is erg jammer, maar dit is overmacht, we willen geen enkel risico nemen”, zegt organisator Cees van Ancum.

Organisator Cees van Ancum moet voor de 2e maal in 10 jaar besluiten om een streep door het sportevenement te zetten. „Een toernooi dat ik al die jaren met liefde, passie en toewijding organiseer met de hulp van een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. Ik denk dat iedereen zich voor kan stellen met hoeveel pijn in mijn hart ik samen met ons bestuur het zware besluit heb moeten nemen om ook dit jaar de Midden Nederland Cup af te gelasten.”

Het is niet verant­woord en ook niet haalbaar om dit jaar de Midden-Nederland Cup te organise­ren. Wij worden gedwongen door een onzichtbare vijand.

Welzijn deelnemers en publiek eerste prioriteit

Wij hadden bij de eerste uitbraak van het virus in maart nog de goede hoop dat corona verslagen zou kunnen worden. „Helaas moeten we nu constateren dat er sprake is van een tweede golf, waarvan het nog uiterst onzeker is hoe lang het gaat duren voordat alles weer ‘normaal’ wordt. Daarom is het niet verantwoord en ook niet haalbaar om dit jaar de Midden Nederland Cup te organiseren. Want het welzijn van onze deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers is onze eerste prioriteit.”

Editie zonder publiek geen optie

De organisatie acht het onmogelijk aan de nieuwe richtlijnen te kunnen voldoen bij een dergelijk groot softbaltoernooi, waar jaarlijks veel toeschouwers op afkomen. Een editie zonder publiek is ook geen optie voor ons. Een Midden Nederland Cup met topsoftbal zonder publiek is ondenkbaar. Het toernooi is immers groot geworden dankzij de sfeer en het enthousiasme van het publiek rond de velden. De organisatie kijkt ernaar uit om in 2022 de 9e editie weer met een mooi (inter)nationaal deelnemersveld te organiseren.

Related Articles