In memoriam: Henk van de Voort

Category: Clubnieuws 480

Hilversum, 16 september 1927 – Hilversum, 14 april 2021

Ome Henk (onderin tweede van rechts) met het eerste honkbalteam van FC Hilversum in 1950

Op dinsdag 20 april hebben wij, een aantal maanden na het overlijden van zijn vrouw Bep, afscheid genomen van oom Henk van de Voort. Henk van de Voort is 93 jaar geworden en was een sportman in hart en nieren. Tijdens zijn dienstjaren heeft hij in het Nederlands Militair Elftal gevoetbald en later betaald voetbal gespeeld bij FC Hilversum.

Toen de FC een honkbalteam oprichtte was Henk daar als de kippen bij als een van de (toen) weinige linkshandige catchers. Andere verenigingen waar hij ook gespeeld heeft zijn o.a. OSO en de Bosbokken, alle drie verenigingen waaruit de Hurricanes uiteindelijk is ontstaan. Later is hij ook voorzitter en coach geweest bij HHC (Hilversumse Handbalclub).

Bij onze vereniging heeft hij ook als trainer/coach, samen met Goos van Doesburg, menig jeugdhonkballertje de kneepjes van het “vak” geleerd. Na zijn sportieve loopbaan was hij nog vaak als toeschouwer op de Hilversumse sportvelden te vinden en als hij wist dat SB Dames 2 thuis moest spelen kwam hij graag, samen met tante Bep, bij zijn “nichtjes” kijken.

Hilversum is weer een markante sporter verloren…

Related Articles