In memoriam: Jan van de Gein

Category: Clubnieuws 736

12 februari 1943 – 17 april 2021

Jan (rechts) bleef tot zijn vertrek naar Curaçao actief binnen onze vereniging

Deze week bereikte ons het bericht dat ons oud-lid Jan van de Gein op 78-jarige leeftijd op Curaçao is overleden. Jan was een geliefd persoon binnen onze vereniging. Hij was in de loop der jaren coach van verschillende (jeugd)teams en was ook nooit te beroerd om een wedstrijdje achter de plaat te gaan staan. Op Jan kon je altijd een beroep doen.

Toen in 1964-1965 de eerste Antillianen naar ons land kwamen was Jan er als de kippen bij om samen met hen muziek te gaan maken. Jan speelde onverschrokken de bas en vele oudere leden bewaren goede herinneringen aan de feestavonden waarop de steelband van o.a. Rob Karel, Stanley Martina en Didi Quant voor Caribische sferen zorgde.

In 1985 werd Jan gevraagd om coach te worden van het Softbal Herenteam. Onder zijn leiding werd dit team in 1986 Nederlands kampioen! Jan stond nooit boven het team, maar was deel van het team. Hij werd door iedereen gewaardeerd en gerespecteerd.

Het Softbal Herenteam van 1986 dat onder leiding van Jan van de Gein (rechtsboven) Nederlands kampioen werd!

Na zijn pensioen wilde hij met zijn partner Carla naar Curaçao.  Hij moest nog een paar jaar wachten, want Carla was iets jonger dan Jan. Toen het moment eindelijk daar was, viel het afscheid zwaar. Hij beloofde terug te komen en deed dat ook. Zijn huis stond in de verkoop, maar had nog wat onderhoud nodig. Jan had geen haast en trok er een jaartje voor uit. Hij werd liefdevol opgenomen in de familie Budding waar hij de vijfde zoon werd. In de tussentijd maakte Jan zich nuttig op en rondom de velden. En was ook een graag geziene deelnemer bij de klaverjasavonden.

Uiteindelijk werd het huis verkocht en ging Jan definitief naar Curaçao. Middels zijn zes accounts bij facebook hield hij contact met veel van onze leden. Op 17 februari mochten we hem voor de laatste keer feliciteren met zijn 78e verjaardag. We hadden hem nog vele jaren gegund, maar helaas….

Vergeten zullen we hem nooit. Zodra het kan drinken we samen een whisky op een bijzonder mens met een gouden hart. Je medeleven kan je schriftelijk tonen via: https://www.eltributokondoler.com/condolence/jan-van-de-gein

Related Articles