Even voorstellen: Roos-Marijn Kramer

Category: Clubnieuws 457

Mijn naam is Roos-Marijn Kramer, maar eigenlijk noemt iedereen me Roos. Ik ben 22 en pitch nu zo’n 12 à 13 jaar (gok ik). Momenteel maak ik deel uit van Onze Gezellen uit Haarlem (voorheen Terrasvogels) in de Hoofdklasse en heb meerdere internationale toernooien mogen spelen met onder meer Jong Oranje. Daarnaast heb ik ook meegetraind met het Nederlands Team. Sinds enkele jaren ben ik ook als trainer actief, waaronder bij Hilversum Hurricanes, Vipers Academy en Little League. Verder gaf ik in het verleden ook bij andere clubs training. 

Visie

“Just do what works for you, because there will be someone who thinks differently” ~ Michelle Obama. Deze uitspraak van de vrouw van de voormalige president van Amerika spreekt mij aan. Ieder mens is uniek, dus jij als softbalspeelster of -pitcher ook. Dit wil betekenen dat niet alles wat er gezegd wordt, ook voor jou werkt. Ik vind het belangrijk dat je voor jezelf erachter komt wat goed is voor jou en waar jij je prettig bij voelt. Daarom ga ik naast het coachen op technische vaardigheden ook met de (oudere) speelsters in gesprek over dit onderwerp.

Opleiding

Momenteel rond ik mijn derde schooljaar af. Ik volg de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool van Amsterdam. Dit schooljaar bestaat uit een fulltime stage, deze doe ik ook in Amsterdam, in de volwassenen psychiatrie, in combinatie met verslavingsproblematiek, en (ex)gedetineerden.

Op softbalgebied probeer ik mij ook altijd door te blijven ontwikkelen, hiermee ben ik nog steeds bezig. Je bent immers nooit uitgeleerd, toch? Zo heb ik van jongs af aan altijd meegedaan aan clinics, waaronder ook van het Nederlands Team. Het mooie is dat ik jaren later zelf met ze mag spelen. Daarnaast heb ik van verschillende (oud)-internationals training mogen ontvangen, zowel bij de clubs waar ik heb gespeeld, als ook in de vorm van privé-training.

Interesses

Naast mijn leven op het softbalveld vind ik het verder super leuk om te koken en nieuwe recepten uit te proberen. Verder probeer ik me, als ik daar de tijd voor heb, maatschappelijk in te zetten door op verschillende plekken vrijwilligerswerk te doen.

Hilversum Hurricanes

Inmiddels geef ik nu enkele weken pitching training aan de jeugd op de club. Deze trainingen vinden op de woensdagavonden plaats, eerst de groep pupillen/aspiranten en daarna de junioren. Stuk voor stuk enthousiaste en gedreven meiden. Dit zegt iets over de club, maar ook zeker over de coaches van deze meiden. Bij elke training die ik geef is er minstens één coach aanwezig die meeluistert en assisteert. Op deze manier leren we van elkaar. Ik heb van het bestuur van de Hurricanes het mooie nieuws mogen ontvangen dat ze ook in de winter met mij verder willen gaan. Hier kijk ik enorm naar uit, maar eerst gaan we deze serie trainingen met zijn allen tot een succes afronden!

Wie weet tot op een woensdagavond! Groetjes, Roos

Related Articles