70 kids op WFD 2021!

Category: Evenementen 202
Maar liefst 70 kinderen deden mee aan de Welcome Friends Days, waarvan 30 nieuwen!

Op dinsdag 22 en woensdag 23 juni hebben we twee Welcome Friends Days op onze velden gehouden. Welcome Friends: alle spelers mogen een vriendje/vriendinnetje, broertje/zusje, buurjongen-/meisje of wie dan ook meenemen om een leuke trainingsmiddag met elkaar te hebben.

Nou, dat hebben we geweten!

De kinderen werkten verschillende oefeningen af, zoals vangen en fielden, om de training af te sluiten met een wedstrijd! ©Johan Els

Op dinsdag hebben was het de beurt aan de Beeball Majors, Rookies en Softbal Pupillen. Met ruim 50 kinderen was het een drukke boel op het veld. Na een gezamenlijke warming door coach Michel werd de groep in vijven gedeeld. Vervolgens gingen deze groepjes onder leiding van de aanwezige jeugdcoaches aan het werk met oefeningen als ‘pion omgooien’, fielden, hoge ballen vangen, (ver)slaan en honklopen. Toen iedereen alle oefeningetjes had gedaan was het tijd voor wedstrijden! Op 3 velden werd voornamelijk om ‘de fun’ gespeeld waarbij het ontzettend leuk was om te zien hoe de Hurricanes spelers de ‘new bees’ onder hun vleugels namen en speluitleg en technische tips gaven om nog beter, harder en verder te slaan en uitjes te maken. Na 2 uur sporten was het mooi geweest en had iedereen wel een ijsje verdiend! Op het terras werd nog wat nagepraat en werden de eerste afspraken om volgende week een keertje mee te komen trainen met ‘het echte’ team al vastgelegd.

De kinderen werden begeleid door de coaches van de deelnemende jeugdteams ©Johan Els

Op woensdag was het de beurt aan de vriendjes en vriendinnen van Honkbal Pupillen 1 en 2. Het programma zag er min of meer hetzelfde uit: 21 kinderen die veel plezier beleefden aan het samen trainen en spelen met nieuwkomers. De hele training werd met harde honkballen getraind en ook de wedstrijd werd volgens de tweede klasse pupillenregels gespeeld, wat laat zien dat onze spelers en de nieuwe kids het honkbal snel hebben opgepakt! We hebben het ook hier weer gezien: de nieuwe generatie trainers en coaches staat al klaar?!

Related Articles