Even voorstellen: Elly de Waard

Category: Clubnieuws 351
Elly samen met Emilia tijdens de training

Hallo allemaal,

Mijn naam is Elly de Waard en ik ben sinds kort lid van ASC Hilversum Hurricanes als vrijwilligster bij het nieuw opgerichte G-honkbalteam. De kennismaking met het team, begeleiders/coaches en spelers van het G-team was voor mij heel inspirerend en nieuw. Inspirerend te zien hoe de begeleiders/coaches zich voor 100% inzetten om de spelers van het G-team een leuke en fijne sportervaring te laten beleven, wat het uitgangspunt is voor het G-team. Hoewel het voor ons allemaal, groot en klein, nieuw was, werd de training enthousiast begonnen en werd er gezocht wat de beste manier was om te beginnen. Dit verliep heel natuurlijk en soepel.

In de eerste training, met 6 spelers en 6 coaches, werd er kennisgemaakt met de spelers en hun ouders (of begeleiding) en werden honkbalhandschoenen uitgezocht. Het aandoen van de handschoen was best lastig, omdat de handschoen aan de andere hand zit als die waarmee gegooid werd. Het aanhouden van de handschoen was ook een belevenis, want de hand in de handschoen wordt nat van het zweet en sommige spelers vonden dit maar niets. Toch werd er goed geoefend met gooien en vangen en ook het slaan van een paaltje was, voor de allereerste keer, geen probleem en was favoriet bij de spelers. Met een honkbalhelm op zagen de spelers er heel professioneel uit!

Om dit alles mee te maken is ontzettend leuk, vooral ook om te zien dat de spelers veel plezier hadden en enthousiast waren, ondanks de ongemakken van de handschoen en het vaak achter de bal aangaan als deze niet gevangen werd. Na afloop van de eerste training kregen de spelers tot hun verrassing allemaal een tas, polsbandje en folder.

In de trainingen die volgden bouwen de spelers langzaam hun honkbal vaardigheden op zoals gooien, vangen, fielden, honklopen, slaan, en jawel de relay!. Dit alles wordt door de spelers goed opgepakt. Vooral een “wedstrijdje” zorgt dat de tijd heel snel gaat, omdat iedereen geniet en het leuk vindt. Dit is duidelijk te zien in ons eigen promofilmpje over G-honkbal en ons G-team!

De trainingen (door Marjanne opgezet) worden aangepast aan het niveau van de spelers en vooral het gebruik van humor doet het hierbij heel goed! Wat mij bij alle trainingen bij blijft is het plezier en de trots die de spelers uitstralen als ze goed gegooid of geslagen hebben. Ook aan de begeleiders/coaches en ouders aan de kant is dit af te zien.  Kortom een sportbeleving om zeker mee door te gaan!

Tenslotte kost het oprichten van een G-honkbal team geld: er moeten speciale materialen aangeschaft worden om te kunnen spelen, zoals knuppels en ballen van zacht materiaal, slagpaaltjes en helmen. Ook willen wij onze begeleiders graag zo goed als mogelijk opleiden, maar ook hier is geld voor nodig. Om deze reden zijn wij een crowdfundingactie gestart om hiervoor geld binnen te halen. Help jij om ons doel te bereiken? Doneer dan direct!

Related Articles