Vanaf 26 juni: Play Ball!!

Category: Wedstrijden 77

De overheid gaf vorige week vrijdag de persconferentie waarin een verdere versoepeling van de coronamaatregelen werd aangekondigd. Wij zijn heel blij met deze versoepelingen, want dat betekent dat vanaf 26 juni ook de junioren en senioren competities gaan starten. Daarnaast mogen ouders en ander publiek het complex weer opkomen om de wedstrijden te komen kijken en een drankje te doen op het terras: het gaat weer gezellig worden op de club!

Ondanks dat er weer veel mag, gaan er nog wel steeds dingen anders dan we gewend waren. De allerbelangrijkste basisregels:

  • Ben je niet helemaal gezond, dan blijf je thuis
  • Ben je ouder dan 18, dan houd je (buiten de sportactiviteiten om) 1,5 meter afstand van elkaar

De nieuwe regels zijn te vinden in het aangepaste protocol te vinden in de lichtblauwe sidebar op de website. Wij vragen jou dit protocol goed door te lezen, je aan deze regels te houden en de aanwijzingen van medewerkers op te volgen. Zo hoeven wij geen ‘politieagentje’ te spelen om sancties vanuit overheden te voorkomen. Spreek elkaar er ook op aan als je ziet dat het onverhoopt ergens misgaat.

Er zijn een belangrijke aanpassingen doorgevoerd in de kantine. Zo is er eenrichtingsverkeer, betaal je bij voorkeur contactloos en is er een beperkt aantal zitplaatsen binnen én op het terras. Er mogen niet veel mensen tegelijk in de kantine zijn. Dit betekent dat bij regen en kou, als men juist naar binnen wil, de kantine dichtgaat… Neem bij onzekere weersomstandigheden dan ook een paraplu of warme kleding mee. Ook willen we de teams vragen één complete bestelling te doen door 1 persoon die naar binnen gaat en dit vervolgens onderling te verrekenen.

Omdat we, net als vorig jaar, later starten met de competitie zijn er door de Bond weer aanpassingen doorgevoerd: er worden in totaal minder wedstrijden gespeeld, er vinden wedstrijden in de zomervakantie plaats en we zullen (als het weer het toelaat) tot in oktober spelen. Daarnaast gelden nog steeds aangepaste regels voor het gebruik van dug-outs, kantines en kleedkamers. Elke vereniging doet zijn best om te werken binnen de geldende regels. Respecteer deze alsjeblieft, ook als je op bezoek bent bij een tegenstander.

Wij beginnen wat later dan gepland en wat anders dan gewend, maar toch gaan we er met elkaar het beste van maken! Heel veel sportplezier, tot snel op de velden en alvast een hele fijne zomervakantie gewenst!

Related Articles