Vooruitzicht op strakke en droge velden!

Category: Clubnieuws 122
Het american footballveld wordt grondig onder handen genomen

Zoals vele van jullie de afgelopen 2 weken mogelijk zagen, worden het american footballveld en het jeugdveld grondig onderhanden genomen. Beide velden moesten nu wel aangepakt worden na de engerlingschade op het jeugdveld en de slecht uitgepakte egalisatie en het vervolgens inzaaien van het american footballveld. De drainagebuizen en de beregeningspijpen liggen nu al in het american footballveld en het veld is na het frezen al veranderd in een grote zandvlakte. Ook het jeugdveld is veranderd in een zandvlakte. Zo is de half verharding al verwijderd en zal op korte termijn zijn hersteld. Vervolgens gaat de gemeente beide velden egaliseren en inzaaien, zodat wij medio oktober mogelijk de beschikking krijgen over twee strakke velden.

Op de planning staat ook nog het aanpakken van het gras gedeelte van het softbalveld, tevens worden hier dan drainagebuizen aangelegd. Ons is toegezegd dat dit in het najaar plaatsvindt. Het afwateringsprobleem op het honkbalveld staat voor volgend jaar op de planning bij de gemeente, wel gaat er gekeken worden of het goed doorspuiten in het najaar enige soelaas biedt. Geeft het doorspuiten geen verbetering, dan gaat het hele buitenveld op de schop.

Door dit noodgedwongen onderhoud zijn beide velden tot medio oktober niet beschikbaar en dienen wij allemaal gebruik te maken van het honk- en softbalveld. Dit geeft een grote belasting op deze velden. Hierom zijn aanpassingen in tijden en veld waarop wedstrijden en trainingen plaatsvinden onvermijdelijk, om een ieder speelplezier te geven. Om de velden te sparen bij deze hogere trainingsbelasting is mijn advies om bij slagtrainingen vanaf de aanwezige matten te slaan om schade aan gras en gravel te voorkomen, ook voor aanvang van de wedstrijden. Maak zo efficiënt mogelijk gebruik van de groenstroken rondom de velden. Ook voor pitcher- en catchertrainingen is er ruimte genoeg buiten de speelvelden, want ook zij maken gaten op het veld. Trek na afloop van trainingen en wedstrijden het gravel goed aan over het hele veld, niet alleen tussen de honken. Vul eventueel toch gevormde gaten op met gravel (vanuit de bak) en op het gras met zwart zand uit de bag(naast de gravelbak). Op deze manier houd je het veld goed voor een ander, maar ook zelf heb je er later profijt van.

Related Articles