Hurricanes verlengt contract met Tim Zwaan

Category: Clubnieuws 411

De technische commissie Softbal en het bestuur van ASC Hilversum Hurricanes zijn verheugd te kunnen mededelen dat het contract met Tim Zwaan (54) als hoofdcoach van onze SB Dames 1 met één jaar is verlengd. Tim is bezig aan zijn eerste seizoen bij de dames van Hilversum Hurricanes.

Met assistent/clubman Sandrino Budding is de club inmiddels in gesprek om de continuïteit in de staf te bewaken. In de gevoerde gesprekken is gebleken dat alle betrokkenen zeer tevreden zijn over de huidige samenwerking met de technische staf.

SB Dames 1 speelde de afgelopen drie jaar met een zeer ervaren team in de top van de 1e klasse, waarin de stap naar de Silver League op een haar na werd gemist. Door het stoppen van een vijftal  ervaren speelsters, heeft de club in het coronajaar de jeugd vervroegd de kans gegeven alvast te wennen aan het seniorenniveau.

Met een mix van ervaring draaide het team dit seizoen boven verwachting mee in de nieuwgevormde 2e klasse B. Zondag 19 september kon tot vreugde van iedereen die onze dames een warm hart toedraagt, de kampioensvlag worden uitgehangen. Zij presteerden namelijk het schier onmogelijke door in een overgangsjaar, waarin vele jonge speelsters konden debuteren, het felbegeerde kampioenschap tegen Roef! 2 binnen te halen.

SB Dames 1 nadat het kampioenschap bekend werd gemaakt

De felicitaties en gelukswensen gaan dan ook uit naar: Tim Zwaan (headcoach), Sandrino Budding (assistent-coach), Cees van Ancum (teammanager), Nurish Fokkens, Denise Ultee, Kelly de Graaf, Iris Kroes, Yvonne Bossenbroek, Indy Janmaat, Suzanne Spermon, Laura Goorts, Sophie Puik, Maran Leen, Simone Eijpe, Kirsten van Ancum en Sanne de Bruin.        

De doelstelling voor komend seizoen is om een aantal gerichte versterkingen aan het team toe te voegen, waarbij ook de rol van de eigen jeugd natuurlijk van essentieel belang zal blijven. Daarnaast is het ons streven dat het team met aantrekkelijk softbal weer een mooie competitie zal gaan draaien, waarbij de speelsters en het team zich verder door kunnen ontwikkelen. Vooralsnog blijft het nog even spannend in welke klasse de dames zullen gaan uitkomen, aangezien zij op zaterdag 16 oktober a.s. nog om een toetje mogen spelen om promotie naar de 1e klasse af te kunnen dwingen in een tweestrijd tegen de nummer 1 uit de 2e klasse A (Sparks 2).

Related Articles