Ma 20/27 maart en ma 3 april 2023 Scorecursus

Category: Evenementaankondigingen, Evenementen 604

Wij organiseren weer een scorecursus honk- en softbal voor alle ouders, (jeugd)spelers en andere geïnteresseerden. Of je nu de beginselen van het scoren wilt leren of je kennis wilt opfrissen: iedereen is van harte welkom!

Dit jaar bieden wij twee soorten cursussen aan:

 • Digitaal scoren op de tablet door Monique Verharen: maandag 20 en 27 maart.
 • Scoren op papier door Gaetano Budding: maandag 27 maart en maandag 3 april.
Monique Verharen
Gaetano Budding

Digitaal scoren

Op maandag 20 en 27 maart start Monique om 19.00 uur met het uitleggen van de score regels en hoe je deze op een tablet invoert. Aansluitend laat ze je op de tribunes bij de wedstrijd van ons SB Dames 4 zelf mee scoren, zodat je het geleerde meteen in praktijk kunt brengen. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Scoren op papier

Gaetano start op maandag 27 maart om 19.30 uur met een uitleg, waarna je met z’n allen op de tribunes plaatsneemt om de softbalwedstrijd van onze SB Dames 3 te scoren. De wedstrijd begint om 20.00 uur en is omstreeks 21.30 uur afgelopen. Op maandag 3 april geeft hij een zelfde cursus vanaf 18.30 uur om van 19.00-20.30 uur in de praktijk te scoren bij de wedstrijd van Dames 4.

De cursussen zijn buiten, dus wees voorbereid op het weer! Na afloop van deze cursus kun je zelfstandig een wedstrijd scoren en zo de coach wat werk uit handen nemen. Ook begrijp je het spel beter en kun je scoreformulieren teruglezen. Uiteraard geldt: hoe vaker je het doet, hoe meer je leert. Laat dus ook vooral aan Monique of Gaetano weten of je belangstelling hebt voor het scoren van andere wedstrijden om de fijne kneepjes te leren. Zij helpen je graag!

Meld je aan!

In verband met het printen van de materialen horen wij graag of je wilt deelnemen aan een van deze (gratis) cursussen door onderstaand formulier in te vullen. Je mag je op zoveel cursussen inschrijven als je wilt. Let op: zorg ervoor dat je het vakje ‘digitaal’ en/of ‘papier’ invult!

  Ik wil digitaal scoren op

  Ik wil scoren op papier op
   

  Voorbereiding

  Om zoveel mogelijk te leren van Monique en Gaetano helpt het als je je van tevoren verdiept in de spelregels. Bovendien moet je voor de digitale cursus een eigen tablet meenemen met daarop alvast de score-app geïnstalleerd. We raden je daarom aan als voorbereiding het volgende te doen.

  Digitaal en Papier

  1. Volg de online Scorer 1 cursus van de KNBSB. Klik op deze link om je daarvoor in te schrijven. Iedereen van 15 jaar of ouder kan deze cursus volgen en hij kost maar EUR 2,50. Het is uiteraard niet verplicht om dit eerst te doen, maar we raden het je ten zeerste aan als je vrijwel onbekend bent met scoren.

  Digitaal

  1. Zorg ervoor dat je een tablet hebt die je kunt gebruiken voor het scoren. De app is het eenvoudigst te installeren op een Android tablet, maar we zoeken nog uit hoe we de cursus ook kunnen aanbieden voor belangstellenden met een iPad.
  2. Installeer de app GameChanger zo snel mogelijk. Mocht je namelijk problemen hebben met de installatie dan kun je die van tevoren oplossen. Je kunt bovendien ook al de trainingsmodus van GameChanger bekijken voordat de cursus begint.
  3. VOOR ANDROID (voor operating system 6.0 of hoger):
   Download de GameChanger app via de Google Playstore, of – als dat niet lukt – via deze link https://apkpure.com/nl/gamechanger-baseball-softball-scorekeeper/com.gc.android

   VOOR IOS (voor operating system 13.0 of hoger):
   Het downloaden van de GameChanger app via de Apple Store lijkt alleen mogelijk te zijn voor tablets met een US profiel. We zoeken het voor je uit! Geef op het inschrijfformulier svp aan dat je een iOS tablet gebruikt, dan kunnen we jou apart informatie toesturen.

  Related Articles