Besneeuwd en zonnig NLdoet 2023

Category: Evenementen 67

NLdoet 2023 zit er weer op. Vrijdag 10 en zaterdag 11 maart waren twee bijzondere dagen. NLdoet begon met – ondertussen traditiegetrouw – de komst van de gemeentelijke borstelwagens die onze lange oprit hebben ontgrast en afgestoken. Dat scheelt uren en uren krabwerk! En dankzij de wekelijkse inspanningen van de vaste onderhoudsploeg was ook het clubgebouw al zo op orde dat NLdoet zich vooral kon richten op de buitenboel.

Op vrijdag klusten enkele leden samen met externe klusteams van Rabo Nederland en Exact software, ondanks de regen en sneeuw. En wat hebben zij hard gewerkt! Ze sopten de ramen en boeiborden van de kantine, poetsen de softbal dug-outs en het terrasmeubilair, hingen de sponsordoeken op, veegden materiaalcontainers en kleedkamers schoon en krabden heel veel gras tussen de tegels vandaan. Hulde aan deze die-hards!

Op zaterdag liet het lentezonnetje zich zien in een strakblauwe lucht. Wat een verschil met de vrijdag! En wat een geluk voor de vele (vooral jeugd-)leden, coaches en ouders die kwamen klussen. Zo’n 80 in totaal! En ook zij hebben bergen werk verzet: takken geruimd, geschoffeld, kanten gestoken, hekken vrijgemaakt van blad en gras, geveegd onder de tribunes, kleedkamerbanken en -ramen gepoetst, en ook veel vierkante meters tegelwerk ontgrast. Koffie, limonade en koekjes gingen er dan ook gretig in. Aan het eind van de tweede dag waren bijna alle klussen geklaard en afgestreept van de kluslijst.

Het resultaat? Voldane klussers, nieuwe en hernieuwde kennismakingen met mede-clubleden, een tevreden NLdoet-organisatie en niet in de laatste plaats: een pico bello verzorgd complex dat gebruiksklaar is voor de Midden Nederland Cup en voor de rest van het seizoen. Voor een vereniging die geen betaalde krachten heeft, is dit soort vrijwillige inzet essentieel. Veel dank aan alle leden die hun steentje bijdroegen!

De NLdoet-organisatie: Marjanne, Yolanda, Louise, Frits, Rob en Erik. 

Related Articles