Clubheld: Anneke Groeneveld

Category: Clubheld 53

In deze rubriek brengen wij verschillende leden onder de aandacht die veel werk voor de club verzetten. Op deze manier geven wij hen de spotlight die ze verdienen én hopen wij andere mensen te enthousiasmeren om samen met hen de club nog mooier te maken!

1. Kan je in het kort uitleggen wie je bent?

Anneke Groeneveld, 62 jaar. Sporten en vrijwilligerswerk met de paplepel toegediend gekregen. Ik heb, voordat ik ging softballen, de volgende sporten beoefend: wedstrijdzwemmen en waterpolo, gymnastiek en handbal.

2. Hoe lang ben je al lid van de Hurricanes?

Ik ben na fanatiek handballen op mijn 18e gaan softballen, dus circa 44 jaar.

3. Hoe lang doe je al vrijwilligerswerk voor de Hurricanes?

Zo lang als ik lid ben. 44 jaar geleden ben ik begonnen als Peanutbalcoach/-trainer (heet nu Beeball).

SB U15 seizoen 2013

SB U12 Nederlands Kampioen seizoen 2005

4. Waarom doe je eigenlijk vrijwilligerswerk?

Omdat ik zo ben opgevoed, dingen niet vanzelf gebeuren en ik wat wil doen/betekenen voor anderen. Buiten vrijwilligerswerk voor de vereniging, heb ik ook zeker 20 jaar vrijwilligerswerk voor de KNBSB gedaan.

5. Wat voor taken doe je allemaal?

  • Trainer/coach SB Dames 3
  • Trainer/coach SB Recreanten
  • Inkoop materiaal voor winkeltje, teams en leden
  • Verkoop in het winkeltje
  • Toernooicommissie
  • Commissie nieuwe kantine
  • Jeugdkamp (om het jaar)
  • Kascontrole
  • Kantinedienst bij bijzondere activiteiten (KNBSB)

6. Welk taken vind je het leukste om te doen en waarom?

Trainen en coachen van Dames 3, omdat ik deze dames nog steeds heel veel kan leren (en dat willen ze ook nog steeds). Meedenken met betrekking tot de bouw van de nieuwe kantine. Ik wil wel iets moois achterlaten na zoveel jaar lid te zijn geweest.

7. Waar ben je het meest trots op in wat je doet/gedaan hebt?

Kampioenschappen met als kers op de taart: Nederlands Kampioen met de SB pupillen en Nederlands Kampioen met regioteams Midden Nederland!

En dat ik, samen met Roel, een heel bijzonder team heb. Sommige meiden trainde ik al bij de pupillen (NK) en nu zo’n 19 jaar later nog steeds. Ik kan mijn enthousiasme nog steeds op hun overbrengen en hen ervan overtuigen dat het binnen een vereniging niet alleen maar consumeren is!

8. Zijn er taken waar je wel hulp bij zou willen gebruiken?

Nee hoor, want dan begin ik er niet meer aan

9. …of eventueel over zou willen dragen aan iemand anders?

Nee hoor

10. Waarom zou eigenlijk iedereen een clubheld moeten willen worden?

Zoals bij iedere vereniging is het moeilijk om vrijwilligers te krijgen, maar houden is ook lastig. We moeten vooral de jeugd overtuigen dat dingen niet vanzelf gebeuren.

Related Articles