Clubheld: Sandrino Budding

Category: Clubheld 130

In deze rubriek brengen wij verschillende leden onder de aandacht die veel werk voor de club verzetten. Op deze manier geven wij hen de spotlight die ze verdienen én hopen wij andere mensen te enthousiasmeren om samen met hen de club nog mooier te maken!

Lees hieronder meer over Sandrino of leer hem kennen in dit filmpje!

1. Kan je in het kort uitleggen wie je bent?

Sandrino Budding is de naam. Naast een actief speler ben ik actief al vrijwiliger van de vereniging, waarbij ik zaken oppak die verschillende mensen kunnen helpen om het spel te kunnen blijven spelen. Als ‘clubjongen’ ben ik al vroeg bij de club betrokken geraakt en eigenlijk meer op de club opgegroeid, dan dat ik thuis was. De club is eigenlijk mijn 2de huis geworden.

2. Hoe lang ben je al lid van de Hurricanes?

Ik ben al vanaf mijn vijfde lid van de vereniging. Dit was een normale zaak aangezien ik al vanaf geboorte rondliep op de club, doordat mijn ouders al betrokken waren bij de club.

3. Hoe lang doe je al vrijwilligerswerk voor de club?

Op mijn 15de ben ik begonnen met het coachen van de allerkleinste spelers. Dat was voor mij wel 1 van de eerste vrijwilligerstaken die ik ging doen. Daarna is eigenlijk heel veel erbij gekomen, zoals kantinediensten draaien, scheidsrechteren bij wedstrijden en uiteindelijk op mijn 18de ook als penningmeester en ledenadministrateur.

4. Waarom doe je eigenlijk vrijwilligerswerk?

Het is er eigenlijk met de paplepel ingegoten. Mijn ouders zijn natuurlijk enorm betrokken bij de vereniging en ik vind het eigenlijk ook wel leuk om te doen. Er zijn altijd wel momenten dat ik er ook geen zin in heb, maar vooral het coachen en scheidsen doe ik graag. Dit om andere het spel te leren spelen, waarvan ik zelf ook zoveel hou.

5. Wat voor taken doe je allemaal?

Denk dat er weinig taken zijn die ik niet doe. Dingen die ik allemaal doe voor de vereniging:

  • Scheidsen (zowel bij de jeugd als senioren en zowel honkbal als softbal)
  • ­Kantine (diensten draaien achter de bar, ondersteunen bij de inkoop)
  • ­Coachen (dit seizoen even wat minder door de komst van een kleintje)
  • ­Bestuurder (penningmeester, ledenadministratie, sponsoring)
  • ­Onderhoud (op klusdagen zoveel mogelijk aanwezig zijn en helpen met het onderhoud van de velden)
  • ­Teammanager (van verschillende teams de randzaken regelen om spelen mogelijk te maken)

6. Welk van deze taken vind je het leukste om te doen en waarom?

Zelf vind ik het scheidsen van wedstrijden het leukste om te doen. Dan ben je zelf actief bezig om een spel te begeleiden, waarbij je de regels zo goed mogelijk in de gaten houdt. Daarnaast kan je door de spelregel kennis spelers nog wat bijleren en zelf leer je ook de interpretatie van regels vanuit een ander perspectief zien.

7. Waar ben je het meest trots op in wat je doet/gedaan hebt?

Er zijn geen specifieke dingen waar ik trots op ben. Alles wat ik doe, dat doe ik met plezier en dat is het belangrijkste. Hetgeen waar ik dus het meeste trots op ben is dat ik alles met plezier kan doen en dat ik het ook allemaal leuk vind om te doen.

8. Zijn er taken waar je wel hulp bij zou willen gebruiken?

Met name het stukje sponsoring zou ik wel wat hulp kunnen gebruiken. Ik ben zelf niet iemand die bedrijven af gaat lopen om een sponsoring eruit te krijgen. Ik ben niet zo commercieel ingesteld.

9. …of eventueel over zou willen dragen aan iemand anders?

Als er iemand is die de sponsoring zou willen overnemen, dan scheelt mij dat al wel wat tijd die ik dan kan steken in de aandacht aan andere dingen. Voor de administratie kan ik altijd helpen, aangezien ik als penningmeester toch de persoon ben die de facturen moet uitsturen. Maar voor het benaderen van bedrijven en zorgen voor nieuwe sponsoren, daar ben ik zelf niet geschikt voor en ook niet goed in.

10. Waarom zou eigenlijk iedereen een clubheld moeten willen worden?

Als iedereen een clubheld wordt, dan wordt het beoefenen van de sport voor iedereen makkelijker. Hoe meer mensen wat doen voor de club, hoe makkelijker een club kan draaien en hoe meer plezier iedereen in de sport kan hebben. Vrijwilligers zijn schaars en hoe meer taken bij een persoon komen te liggen hoe vaker taken blijven liggen, waardoor het voor leden lijkt alsof er niks gedaan wordt. Maar als iedereen zijn handen eronder zet, kan alles binnen de kortste keren geregeld zijn en lijkt het alsof alles geolied loopt.

Related Articles