Een Sportfair en Friends Day met veel potentie!

Category: Evenementen 56

©Johan Els

Op zondag 2 april stonden wij met een kraam bij de Hilversum Sportfair op het Marktplein. Dit is het moment in het jaar dat wij onze sport kunnen promoten in het centrum van Hilversum. Samen met een heleboel jeugdleden speelden we Baseball5-wedstrijdjes en gooiden we over met geïnteresseerde jongens en meisjes. Meerdere geïnteresseerden hadden de smaak snel te pakken en verbaasde ons met het gemak waarmee zij ballen vingen. Wij nodigden hen allemaal uit om mee te doen met onze Welcome Friends Day. En het was mooi om te zien om enkele van die kinderen op Welcome Friends Day terug te zien. Op woensdag 5 april hielden we de Welcome Friends Day op onze velden: alle spelers mochten een vriend(in), broer/zus, buurjongen/-meisje of wie dan ook meenemen om samen een leuke trainingsmiddag te hebben.

Ruim 50 kinderen kwamen op de training af. Na een gezamenlijke warming werd de groep in vijven gedeeld. Onder leiding van de aanwezige jeugdcoaches gingen zij de verschillende oefeningen af: ‘pion omgooien’, fielden, hoge ballen vangen, (ver)slaan en honklopen. Nadat iedereen het circuit had doorlopen was het tijd voor wedstrijden! Op twee velden speelden we voornamelijk om ‘de fun’ om zo de nieuwkomers gelijk van het echte werk te laten proeven. Sommige van hen wisten iedereen te verrassen en we hopen hen dan ook terug te zien! Potentie zat er zeker in deze groep. Na 2 uur sporten was het mooi geweest en sloten we af met een ijsje! Alle vriendjes ontvingen een flyer om binnenkort nog 3x mee te trainen met het team van hun vriend(in).

©Johan Els

Related Articles