Slowpitch 2017: Oktoberfest

Het traditionele slowpitchtoernooi van de Hilversum Hurricanes is ook dit jaar weer gepland. En wel op zaterdag 7 oktober. Met als thema: Oktoberfest.

Dit wil je natuurlijk niet missen! Begin daarom nu alvast met het vormen van je eigen team met vrienden, collega’s, familie en/of teamgenoten en schrijf je hier in. Inschrijven kan tot 12 september!

Meer info over het evenement is ook te vinden op Facebook.

Wat is slowpitch?
Wie wil er nou niet een balletje slaan? Bij slowpitch krijg je daar alle gelegenheid voor. De bal moet namelijk langzaam onderhands geworpen worden met een grote boog. Zo krijgt de slagman alle kans om de bal te raken en krijgen de veldspelers veel te doen. Daarom bestaat een slowpitchteam niet uit 9, maar uit minimaal 10 spelers. Slowpitch wordt gespeeld met 5 dames en 5 heren. In verband met de veiligheid mogen ervaren spelers alleen links slaan. Alleen in goed overleg met de tegenstander mag hiervan worden afgeweken.

Materiaal
De teams dienen voornamelijk zelf te zorgen voor handschoenen. Wanneer u niet over handschoenen beschikt kan er onderling gewisseld worden met de tegenstanders. Hilversum Hurricanes zorgt voor ballen, knuppels en catcher-materiaal en heeft ook nog enkele handschoenen in voorraad. Dit materiaal moet bij de velden blijven liggen. Daarnaast is het belangrijk dat u denkt aan veilige, niet te gladde sportschoenen en er mogen geen spikes gedragen worden tijdens het slowpitchtoernooi. Elk team dient een scheidsrechter te leveren voor een van de wedstrijden uit hun poule. Let goed op het wedstrijdprogramma dat later op de website wordt geplaatst.

You may also like...