In Memoriam – Stanley Martina

Zaterdag 18 november ’17 is oud lid en softballer Stanley Martina op 71 jarige leeftijd overleden.

In 1975 werd er voor het eerst serieus herensoftbal gespeeld in Hilversum. De softbalafdeling speelde onder de naam BLUF en Stanley speelde vanaf het begin met o.a. mannen als Leo van Gardingen, Lex Kersout, Rob Wentink, Didi Quant en natuurlijk zijn maatje Robert Karel. Bluf was erg succesvol en werd in 1976 al kampioen, samen met de honkballers van Hilversum, Cuir 2000. Toen het herensoftbal in 1986 Nederlands kampioen werd hadden beiden al een stapje terug gedaan en gooiden een balletje in het tweede team met o.a.: Rini Kool, Jose Schwengle en Julio Hazel. Stanley was een graag geziene gast op het veld, maar ook in de kantine. Rustig en bescheiden, maar niet te beroerd om zijn mening te geven. En altijd was Ciska aan zijn zijde. Stanley was een regelaar en stapte over naar Antillian Stars om daar het herensoftbal op de kaart te zetten. En dat is hem aardig gelukt! Antillian Stars was een van de weinige tegenstanders die Bluf/ASC Hilversum goed tegenstand kon bieden destijds. Na een aantal jaren werd Antillian Stars opgeheven en Stanley hield het herensoftbal voor gezien.

Af en toe liet hij zijn gezicht nog wel eens zien aan het Jagerspaadje. Vorig jaar voor het laatst. Hij herkende de meeste mensen nog en de meeste oudere leden herkenden hem nog. Wij herinneren Stanley als een betrokken clubman met een softbalhart, maar bovenal als een fijn mens. Wij wensen Ciska, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte en liefde.

Slowpitchteam met Stanley Martina

You may also like...