Hilversum Hurricanes winnen eerste wedstrijd in vrieskou

Zaterdagavond 17 maart om 19.00 uur werd er voor het eerst afgetrapt dit seizoen door de Hilversum Hurricanes, in Leiden tegen de Leiden Lightning. De eerste twee wedstrijden van de Hurricanes werden al verplaatst door het wisselende weer. De wedstrijd van zaterdag kende een gevoelstemperatuur van -10 graden, maar kon gelukkig wel doorgang vinden.

Of het door het weer kwam of door het nog ontbreken van spelritme, de Hurricanes begonnen stroef aan de wedstrijd. De eerste helft kreeg de aanval niet een ritme te pakken en gaf de bal zelfs drie keer door een fumble terug aan de Leiden Lightning. Leiden die op hun beurt twee keer over het veld dreven met voornamelijk runningplays, wist voor de rust een voorsprong te pakken van 7-0.

Lang bleef deze score op het scoreboard staan. De tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot veel aanvallende productie, tot ver in het vierde kwart. Runningback Dennis de Wit ontsnapte aan de aandacht van Leiden en wist een touchdown te scoren. Na een mislukte PAT werd deze alsnog binnen gerend en kwamen de Hurricanes op een 7-8 voorsprong.

Leiden was de tweede helft aanvallend niet meer in staat te brengen wat ze in de eerste helft konden. Vlak voor tijd wist Maurice Tielen met een quaterback run nog de score uit te breiden naar 7-15. Een matige wedstrijd voor de Hurricanes, maar wel een eerste belangrijke overwinning in de strijd om de playoffs. De volgende wedstrijd is op 1 april ,thuis, tegen de nog ongeslagen Arnhem Falcons.

You may also like...