Hilversum Hurricanes domineren en pakken koppositie

De Hilversum Hurricanes hebben goede zaken in de strijd om de koppositie binnen American Football Nederland. Thuis moesten de Hilversummers het opnemen tegen de huidige koploper, de Arnhem Falcons. Arnhem, dat met twee hoge scores van Rotterdam en Leiden wisten te winnen, begon slecht aan de wedstrijd. Al na de eerste drive kwamen de Hilversummers door een touchdown van Joery Blankenstein op voorsprong; 7-0.

De Hurricanes hielden dit vast en na een lange run van Mani Blijd en een 2 punt conversie kwamen de Hurricanes op een 15-0 ruststand. De offensive line speelde vooral een goede wedstrijd. De quatreback Maurice Tielen had voldoende tijd om te gooien en de runningbacks kregen de ruimte om terreinwinst te boeken.

De tweede helft veranderde het spelbeeld niet, de verdediging van de Hurricanes bleef domineren, Arnhem kwam hier bijna niet doorheen. Daarnaast wisten de Hurricanes door een gemaakte fieldgoal en twee touchdowns van Guy van den Hazel nog uit te lopen naar een eindstand van 31-0. Door deze overwinning pakken de Hilversummers meteen de koppositie in de Eredivisie. De volgende wedstrijd staat gepland op 21 april tegen het net gepromoveerde Lelystad Commanders.

You may also like...