Nipte nederlaag voor Hilversum Hurricanes tegen Zuidvogels

Na een bedroevende voorbereiding op het nieuwe seizoen moesten de mannen van Hilversum Hurricanes in de eerste competitiewedstrijd aantreden tegen onze buren uit Huizen, de Zuidvogels. Op een zonovergoten sportpark aan het Jagerspaadje werd het een spannende wedstrijd, waarbij Zuidvogels aan het langste eind trok en met 3 – 4 de eerste overwinning van het seizoen op de scorekaart noteerde.

8-4-2018 | Hilversum Hurricanes – Zuidvogels 3 – 4

Pitcher Bas Rasink kende een goede start en was de eerste innings heer en meester op de heuvel. Het was Hilversum Hurricanes die de score opende in het seizoen 2018. Jeffrey Vreeken sloeg met twee man uit zijn eerste tweepitter van het seizoen tegen het hek en Frits Budding volgde zijn voorbeeld. Het eerste punt van het seizoen was een feit. 1 – 0. Zuidvogels was nog niet onder de indruk en kwam in de volgende slagbeurt al snel langszij. Twee honkslagen op rij trokken de stand weer in evenwicht. 1 – 1. Door een fout in de Huizense verdediging kwam Hilversum Hurricanes in de derde slagbeurt weer op voorsprong. Bas Rasink opende met een honkslag, stal het vervolgens tweede honk en scoorde op een fout in het binnenveld van de Huizers. 2 – 1. Beide pitchers wisten van geen wijken en hadden de slagploeg in de tang. Pas in de vijfde slagbeurt wist Zuidvogels weer langszij te komen. Bij een steelpoging grabbelde het binnenveld van Hilversum mis en werd de stand weer gelijk getrokken. 2 – 2.

In de zevende slagbeurt kwam Zuidvogels voor het eerst op voorsprong. Na een honkslag zorgde een verre driehonkslag voor de 2 – 3 voorsprong. Hilversum Hurricanes had aan slag weinig succes, maar Dennis Dorresteijn had er iets op gevonden. Hij draaide iets te veel in en werd vol geraakt op zijn elleboog. Die geblesseerde arm weerhield hem er niet van om het tweede honk te stelen en op een doorgeschoten bal belandde hij zelfs op het derde honk. En op een sacrifice fly van Bas Rasink wist hij nog de gelijkmaker te scoren. 3 – 3. De genadeklap viel in de achtste inning. Zuidvogels profiteerde optimaal van de spaarzame honkslagen die vanmiddag vielen en nam een 3 – 4 voorsprong die ze niet meer uit handen gaven.

Ondanks de nederlaag kijken de Hilversum Hurricanes terug op een geslaagde opening van het seizoen 2018. Nieuwe spelers die zich van de goede kant lieten zien, solide verdediging, sterke pitchers. Natuurlijk was niet alles positief, aan slag kan er nog veel winst worden behaald.

Werpcijfers:
Hilversum 10 – 3 – 9
Zuidvogels 14 – 1 – 10

You may also like...