Eerste overwinning voor de Softbal Pupillen

De pupillen hebben op zaterdag 14 april in een ware thriller de eerste overwinning in de competitie geboekt. In eigen huis is de nummer twee van de competitie UVV in vier innings verslagen.

De dames die dit seizoen onder leiding staan van Lynn Nelissen en Laura Schats begonnen sterk en stonden slechts twee runs toe in de eerste inning aan de sterk spelende Utrechters. Bij de gelijkmakende beurt kwamen de dames voor het eerst op voorsprong. De 4-2 werd echter in de tweede inning door UVV omgebogen met zes punten tegen slechts 3 voor de thuisploeg.

Na twee punten in de derde inning voor UVV werden de dames wakker. Twee UVV’ers werden uitgegooid, de tweede nul was een indrukwekkende vangbal. Vervolgens kopieerde UVV de defensieve strategie door slechts een run toe te staan.

Met nog vijf minuten te gaan kon er een vierde inning gestart worden. De strategie was simpel, zo snel mogelijk drie uit en geen enkele run toestaan. De uitvoering van deze strategie was perfect. De Hurricanes domineerden het veldspel. De derde nul in de derde slagbeurt. Nu moest het gebeuren. Minimaal drie punten voor de eerste zege van de pupillen.

Eerste slagbeurt, een uit. Met een honkslag voor Marthe kon Jule een punt binnenlopen. Op Robins slagbeurt kon Fréderique naar thuis. De gelijke stand gaf het team vleugels. Met twee uitjes op het bord was het aan Caitlynn om de wedstrijd in het slot te gooien. Op haar honkslag scoorden Marthe en Robin. Hiermee was de einduitslag 12-10 en waar de eerste overwinning in de competitie behaald.

Vol trots stapten de dames van het veld. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de Saints op het programma.

1e 2e 3e 4e totaal
UVV 2 6 2 0 10
Hurricanes 4 3 1 4 12

You may also like...