Hilversum Hurricanes kansloos tegen Red Caps

Ondanks de krappe selectie vertrok Hilversum Hurricanes hoopvol naar Leusden om het daar de tegenstander van vandaag “The Red Caps” zeer moeilijk te maken. Al gauw bleek dit een onmogelijke opgave en moest de ploeg uit Hilversum het onderspit delven en verloor de wedstrijd.

15-04-2018 | Red Caps – Hilversum Hurricanes 11 – 2

Hilversum startte voortvarend en leek al gelijk de score te gaan openen in de eerste slagbeurt. Flo Protiuc kwam met een honkslag op het eerste honk en Jeffrey Vreeken sleepte er vier wijd uit. Met twee honken bezet en slechts een man uit, leek het eerste punt in de maak. Beide slagmannen gingen echter met drie slag terug naar de dug out en lieten twee man achter op de honken. Red Caps kende een betere start. Na een honkslag volgden er twee verkeerde aangooien en was het eerste punt een feit voor de thuisploeg. Voordat Hilversum was opgekrabbeld had Red Caps de score inmiddels al verdubbeld. 2 – 0. Jannes Cruiming opende in de tweede slagbeurt met een harde klap richting rechtsveld. Leon van de Hazel werd geraakt en wederom waren er twee honken gevuld. Amato Budding offerde zichzelf op en Oscar Johnstone sloeg het eerste punt voor Hurricanes binnen. 2 -1 . Zijn goede tik kreeg echter geen gevolg en weer bleven er twee mensen achter op de honken. Een driepitter van Leusden zorgde nog niet voor paniek in de verdediging van Hilversum, maar wel voor het derde punt. Bas Rasink hield echter het hoofd koel en schakelde de volgende slagmensen uit met drie slag. 3 – 1. Een homerun zorgde in de vierde inning zelfs voor 4 – 1. Toch gooide Hilversum Hurricanes de handdoek nog niet in de ring. Amato Budding kwam door met een honkslag en Oscar Johnstone volgde zijn voorbeeld. Door slecht honklopen sneuvelde aanvankelijk het tweede punt op de thuisplaat. Op een opofferingsslag van Frits Budding wist Oscar Johnstone de achterstand alsnog iets te verkleinen, maar was er een grotere kans op de voorsprong verloren gegaan. 4 – 2. Inmiddels had Frits Budding de plaats op de heuvel overgenomen van Bas Rasink, maar ook hij kon het tij niet meer keren. Red Caps rook de overwinning en sloeg met grote regelmaat de bal tussen de spelers. Ze liepen uit naar 6 – 2, 8 – 2 en in de achtste inning zelfs naar 11 – 2. De slagploeg van Hilversum Hurricanes was onmachtig vandaag en zodra er mensen de honken bereikten kwam er helaas geen gevolg en bleven ze troosteloos achter op de honken.

Werpcijfers:
Hilversum 9 – 3 – 17
Red Caps 12 – 4 – 9

You may also like...