Hilversum Hurricanes knokt zich naar eerste overwinning

Na de zwakke vertoning van vorige week waren de spelers van Hilversum Hurricanes er op gebrand een goede wedstrijd neer te zetten tegen het als eerste geklasseerde HCAW uit Bussum. In een spannende wedstrijd wist Hilversum Hurricanes in de laatste innings de winst alsnog naar zich toe te trekken. Het werd uiteindelijk 7 – 5 in het voordeel van de thuisploeg.

22-4-2018 | Hilversum Hurricanes – HCAW 7-5

De verdediging van Hilversum gaf in de eerste inning al een mooi visitekaartje af. Met een prachtig dubbelspel van nieuweling Glenn Bus, Jeffrey Vreeken en Jannes Cruiming werd de eerste slagbeurt van HCAW afgesloten. Het veld van HCAW zat net zo dicht en zo werd de eerste inning puntloos beëindigd. 0 – 0. Met twee nullen leek HCAW de eerste punten op de scorekaart te zetten, maar pitcher Bas Rasink voorkwam dit met zijn tweede strike out. Glenn Bus opende daarna met een honkslag en mocht een honk opschuiven op een mooie hit van Sandrino Budding. Leon van de Hazel mocht de eerste punt over de thuisplaat slaan. Op een tik van Bas Rasink nam Hilversum een 3 – 0 voorsprong. HCAW sprokkelde een puntje en kwam terug tot 3 – 1. Twee vangfouten in het buitenveld zorgden ervoor dat HCAW weer terug kwam in de wedstrijd. Hilversum was even de kluts kwijt en toen ze hem weer hadden gevonden was de stand inmiddels 3 – 4 in het voordeel van de bezoekers uit Bussum. Een derde vangfout zorgde zelfs voor een 3 – 5 achterstand en Hurricanes leek op weg naar de derde nederlaag. Aanvoerder Jeffrey Vreeken verkleinde de achterstand op een tik van Sandrino Budding. Hilversum veerde op en toonde de juiste mentaliteit door niet op te geven en te knokken voor elke nul en elk punt. In de zevende slagbeurt was het weer Jeffrey Vreeken die middels een honkslag het eerste honk bereikte. Glenn Bus sloeg dit keer een tweehonkslag en op een opofferingsslag van Sandrino Budding werd het 5 – 5. Frits Budding had inmiddels de plaats op de heuvel overgenomen van Bas Rasink en hield de Bussumse slagploeg met hulp van zijn veld goed in de tang. In de achtste inning verraste Bas Rasink met een stootslag. Hij stal vervolgens het tweede honk en kwam op een doorgeschoten bal op het derde honk. Jeffrey Vreeken kreeg vier wijd en met het eerste en derde honk bezet kwam Oscar Johnstone aan slag voor het slotakkoord. Met een listig tikkie in het binnenveld verraste hij vriend en vijand en sloeg twee punten binnen. 7 – 5. Drie degelijke nullen zorgden in de laatste slagbeurt voor een perfecte afsluiting van een spannende wedstrijd met Hilversum Hurricanes als terechte winnaar.

Werpcijfers:
Hilversum 5 – 2 – 10
HCAW 6 – 4 – 13

You may also like...