Zonovergoten AFBN Academy succes bij de Hurricanes


Op zaterdag 5 mei was het zover, de AFBN Academy streek neer bij de Hilversum Hurricanes. Deze Academy wordt een aantal keer per jaar georganiseerd bij American Football verenigingen in Nederland en deze keer was de eer aan Hilversum gevallen om deze te organiseren.

De Academy is een initiatief van Wouter Bogey, die het niveau van de jeugd van American Football in Nederland naar een hoger plan wilt trekken. Wouter is zelf headcoach van het Nederlands jeugdteam en traint tijdens deze dagen samen met 19 andere coaches de jeugd die de dag op komt dagen. Deze coaches komen uit het binnen- en buitenland en leren de jeugd de basistechnieken van American Football.

Nadat om 11 uur de wethouder van sport, Floris Voorink, de dag heeft geopend, konden de 55 ingeschreven jeugdspelers aan de slag om zichzelf in het zweet te werken. De gehele dag liep vlekkeloos, zelfs de lunch die door de Albert Heijn in Kerkelanden werd verzorgd, was niets op aan te merken. Hoewel het warm weer was, kregen de spelers voldoende tijd om water te drinken om vervolgens naar de volgende oefening te moeten sprinten, stilstaan is echter tijdverspilling. Om 4 uur s’middags sloten de heren af om van hun wel verdiende weekend te genieten. Een mooi succes om op terug te kijken en zeker voor herhaling vatbaar.

You may also like...