Honkbal Aspiranten1 alleen en ongeslagen aan kop!

 • 20180510_122136_resized
 • 20180512_133555_resized
 • 20180512_133602_resized
 • 20180512_141930_resized
 • 20180512_151601_resized
 • 20180512_152010_resized
 • 20180512_155029_resized
 • 20180512_155112_resized
 • 20180512_155118_resized
 • 20180512_155257_resized
 • HBasp1_12_05_2018_Stand
 • HBaps1_12_05_2018

Kriebel in je buik, gezonde wedstrijdspanning, geen gewone zaterdag. Vandaag staat de wedstrijd van het jaar op het programma, de confrontatie tussen de beide koplopers van de 2e klasse B, onze eigen Honkbal Aspiranten 1 en Hoofddorp Pioniers 2, gespeeld op het fantastische complex in Hoofddorp, dat alleen maar honkbal uitstraalt en garantie biedt voor een mooie pot baseball. Bespiegelingen vooraf wezen op een licht voordeel voor de tegenstander, want zij wonnen hun voorgaande wedstrijden met grotere uitslagen dan ons team.

We zijn compleet, 11 man, en aan mijn oproep aan de ouders om hun kroost te komen aan moedigen, is gehoor gegeven, want er is geen plekje meer op de tribune te vinden. In de dug-out ga ik zelf al stuk van de zenuwen, maar het team kijkt me aan met zo’n blik van ‘het komt wel goed kerel’. Nou daar moet ik me dan maar aan vast houden.

Pitcher Maarten Smit bijt het spits af en gooit 2 geweldige innings voor de Pioniers. Jochem lijkt het eerste slachtoffer te worden van Maarten, maar met een prima honkslag weet hij als eerste op de honken te komen. Ook Teun slaagt erin met 4 wijt het honk te bereiken en met 2 honken bezet, betreedt Parker het slagperk. Na een roestig begin van de competitie is Parker weer helemaal terug. Hij laat vandaag zien dat hij met recht geselecteerd is voor de Little League. Zijn 2-honkslag rolt tegen het hek en Jochem en Teun hebben geen enkele moeite om over de thuisplaat te stormen en we leiden met 0-2, Parker 2 RBI’s rijker. Verder laat Maarten het niet komen, want zowel Anton als Sam Verbeek moeten er met 3 slag aan geloven.

Aan laatstgenoemde de prachtige uitdaging om de Pioniers, die in 4 games liefst 54 runs hadden geproduceerd, het scoren te beletten. Coach Kirby wist met een historische uitspraak, die vanaf nu op een tegeltje staat, Sam te motiveren.

Voor de leken onder u, Jules Maakte vorig jaar deel uit maakte van ons team en is dit seizoen naar HCAW verkast. Afgelopen donderdag speelde Jules tegen zijn eigen maatjes en werd na een ware battle door Sam op 3 slag getrakteerd. Sam knoopte dit in zijn oren en geeft naamgenoot Sam van de Bor geen schijn van kans, 3 slag, one down two to go. Korte stop Abe Afmann ontsnapt vervolgens met 4 wijt. Een misverstand tussen Teun en Sam leidt tot het eerste punt voor de Pioniers en de stand is 1-2. Dit is het enige slordigheidje van onze mannen, want het veldwerk is verder voortreffelijk. Met maar liefst 7 ballen op slagman Bas van de Bor wist Sam de derde nul te maken.

Een kleine voorsprong dus en die moeten we zien vast te houden, de hartslag wordt er niet minder op, althans bij mij…. In de 2e inning komen we niet tot scoren, hoewel we met Roemer (honkslag) en Sam Smokie (4 wijd) wel dreiging op de honken hebben. De ferme klap van Manus (met een slaggemiddelde van 0.875) lijkt goed voor 2 punten, maar hij wordt in verre veld helaas uitgevangen door Sebastiaan van de Nes. Is Sam Verbeek onder de indruk? Nee hoor, want er volgen 3 Jules in de personen van Just, Maarten en Robin, 3×3 slag, coole Sam heeft het nergens over.

Aan het begin van onze derde slagbeurt krijgt Jochem een nieuwe werper tegenover zich Robin Stuffers en hij weet er 4 wijt uit te peuren. Mylan slaat de bal voor een honkslag in het linksveld en we hebben weer 2 honklopers. Teun is erop gebrand om zijn foutje in de 1e inning goed te maken en mept de bal voor een 2-honkslag weg en dan verwacht je 2 punten erbij, maar het wordt er maar 1. Midfielder Sebastiaan gooit de bal met een enorme streep in de handschoen van de catcher, die de doorgestuurde en stomverbaasde Mylan voor de thuisplaat staat op te wachten. Maar goed Jochem heeft inmiddels wel 1-3 gemaakt en Teun op twee. Parker legt vervolgens een perfecte stootslag neer, waarop Teun door kan stomen naar 3 en 2 doorgeschoten ballen verder bouwen we de voorsprong uit naar 1-5.

De tijd loopt steeds dichter naar 15.30 uur. Sam mag nog 15 ballen gooien, maar al snel slaat de vermoeidheid toe. Na 2×4 wijt besluiten coaches Vincent en Kirby in te grijpen, onder een oorverdovende ovatie van zijn teamgenoten en ouders mag Sam vermoeid maar tevreden zijn plek in de dug-out op zoeken. Of hij blij was met mijn hug weet ik niet, maar hij had het verdiend. Roemer is onze closer en was op Hemelsvaartsdag gespaard om fit te zijn voor dit optreden: Nul uit, 2 man op de honken, ga er maar aan staan en wat doe je dan, dan gooi je gewoon 3×3 slag, ongekend!

Het is 15.28 uur, we denken einde wedstrijd, maar nee hoor de Pioniers staan al weer op het veld, we moeten nog 1 inning doorstaan. Jop ramt de bal weg voor een honkslag vol met energie en Finn slaat hem met een venijnig tikkie binnen voor de 1-6.

Roemer is zo’n jongen die van spanning houdt. Niet eindigen met 3 slag, nee gewoon effe de honken vol laten lopen en dan, terwijl iedereen zijn nagels afbijt, rustig de laatste 2 slagmensen Wesley en Mike uitmaken. Het gejuich is oorverdovend en blij zijn ziet er dan zo uit. Na afloop dolle taferelen, 2 trotse coaches een hoop koeken en alleen aan kop, wat een sensatie.

Ik hoop dat we er een hoop trouwe lezers bij krijgen via de site en dat die nu gaan denken: ‘hé leuk team, daar ga ik een keer kijken’. En niet alleen Aspiranten 1 aan kop, maar ook het tweede team onder leiding van Frank, die man verdient een schouderklopje.

You may also like...