Hilversum Hurricanes geven zege uit handen

De Hilversum Hurricanes hebben slechte zaken gedaan in de strijd om de eerste plek in de play-offs voor het Nederlands kampioenschap. De Hurricanes moeten de komende wedstrijden hard aan de slag om de tweede plek veilig te stellen, wat recht geeft op het thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs.

Zondagmiddag stond de kraker tussen de Hilversum Hurricanes en de Lelystad Commanders op het programma. De gehele wedstrijd bleken de ploegen aan elkaar gewaagd, de eerste helft ging gelijk op met een aantal goede drives van beide ploegen, maar de beide verdedigingen hielden stand, waardoor de ruststand op 0-0 bleef.

Ver in het derde kwart kwamen de Hurricanes op voorsprong door een touchdown pass van Maurice Tielen op Guy van de Hazel; 7-0. Na een fumble van de Hurricanes op de volgende drive kregen de Commanders de bal dichtbij het doelgebied van de Hurricanes. Hilversum wist de touchdown nog te voorkomen, maar kon niet voorkomen dat de Commanders door een fieldgoal terugkwamen in de wedstrijd; 7-3.

Hilversum was op zoek naar het vergroten van de voorsprong, maar keek na de volgende drive van de Commanders toch tegen een achterstand aan. Een lange run van de Commanders ontsnapte aan de aandacht van de verdediging, waarna de Commanders op een 7-9 voorsprong kwamen. De Hurricanes kwamen deze achterstand in de resterende tijd niet meer te boven, waardoor ze voor de tweede keer dit seizoen hun meerdere moest erkennen in de ploeg uit Lelystad.

You may also like...