Fouten kosten Hilversum Hurricanes overwinning

De toeschouwers op het Apeldoornse Sportpark in het Orderbos werden getrakteerd op een zeer spectaculaire wedstrijd, waarin beide teams maar liefst tweeëndertig honkslagen produceerden, maar ook de nodige veldfouten maakten. Een zeer zwakke eerste inning heeft Hilversum Hurricanes de overwinning gekost. Robur won deze wedstrijd uiteindelijk met 15 – 14.

13-05-2018 | Robur ’58 – Hilversum Hurricanes 15 – 14

Werper Bas Rasink begon zeer nerveus en gaf de eerste drie mensen in het slagperk vier wijd. Op een honkslag en een foute aangooi wist Robur al gelijk een 4 – 0 voorsprong te nemen. De tweede inning was niet veel beter en voordat Hilversum Hurricanes de zaak weer onder controle had keken al tegen een 7 – 0 achterstand aan en had Bas Rasink inmiddels plaats gemaakt op de heuvel voor Frits Budding. Robur leek een makkelijke wedstrijd tegemoet te gaan en Hilversum leek al voor donker thuis te zijn. Gaandeweg de wedstrijd herpakte Hilversum zich echter en gaf zich nog niet gewonnen. In de derde en vierde slagbeurt scoorden respectievelijk Leon van de Hazel en Jeffrey Vreeken het eerste en tweede punt voor de Hurricanes. 7 – 2.

Hilversum bleef vechten en wist in de vijfde inning maar liefst vier punten te scoren. De pitcher van Robur kon even de slagzone niet vinden en gooide twee keer vier wijd achter elkaar. Sandrino Budding legde vervolgens een prima stootslag neer en met drie honken bezet werd de druk op het veld van Robur opgevoerd. Honkslagen van Oscar Johnstone, Dennis Dorresteijn en een tweehonkslag van Glenn Bus veegden de honken schoon en zorgden voor een stand van 7 – 6 nog steeds in het voordeel van de ploeg uit Apeldoorn. Dit werd door een foute aangooi zelfs 8 – 6 in de zesde inning. Hilversum Hurricanes krabbelde, ondanks dat de scheidsrechter steeds moeilijker de slagzone kon vinden, weer op en wist via Glenn Bus toch weer gelijk te maken. 8 – 8. Maar Robur liet zich niet kennen en liep verder uit naar 10 – 8. De koek leek inmiddels wel op, maar niets was minder waar. Beide ploegen bewaarden het spannendste deel voor de laatste innings. Jeffrey Vreeken opende met een honkslag en datzelfde deed beste slagman Oscar Johnstone. Glenn Bus mocht zijn maatjes binnen slaan met wederom een geweldige tweepitter. 10 -10. Waar Hilversum even het spoor bijster was, leek Robur goed om te kunnen gaan met de extra druk en profiteerde van twee fouten in het veld van Hilversum met drie extra punten. Bij de stand van 13 – 10 leek de wedstrijd beslist. Nog eenmaal rechtte de slagploeg uit Hilversum de rug. Met twee nullen kreeg Frits Budding vier wijd evenals zijn broer Sandrino. Flo Protiuc pakte uit met een honkslag en weer waren alle honken bezet. De deze wedstrijd matig presterende Jeffrey Vreeken maakte de hele middag goed door de bal het veld uit te slaan voor een GRAND SLAM HOMERUN. 13 – 14. In de negende en laatste slagbeurt moest Hilversum Hurricanes echter het hoofd buigen. Frits Budding had alles gegeven en probeerde er nog een laatste inning uit te persen, maar Robur kende geen genade. Ze maakten het karwei vakkundig af en wonnen uiteindelijk en 15 – 14 deze spectaculaire wedstrijd.

Werpcijfers:
Robur ’58 12 – 8 – 15
Hilversum 9 – 7 – 17

You may also like...